Lapin vaalipiirissä eurovaalien suosituin puolue oli keskusta 32,4 prosentin äänisaaliillaan. Myös Oulun vaalipiirissä keskusta oli suosituin vieden 28,3 prosenttia vaalipiirin äänistä.

Vaasan vaalipiirissä menestyi parhaiten RKP 25,7 prosentin äänimäärällä. Pirkanmaalla suosituin puolue oli kokoomus, 27 prosenttia äänistä. Kokoomus oli ykkönen myös Satakunnassa, 24,2 prosenttia, Hämeessä, 29,7 prosenttia, Keski-Suomessa, 22,7 prosenttia, Uudellamaalla, 31 prosenttia, Varsinais-Suomessa, 25,2 prosenttia, Helsingissä, 26,2 prosenttia ja Kaakkois-Suomen vaalipiirissä, 26,8 prosenttia.

Savo-Karjalan vaalipiirissä keskustan osuus äänistä oli suurin 25,7 prosenttia.

Koko maassa toiseksi eniten ääniä kerännyt vasemmistoliitto saavutti suurimman ääniosuutensa Helsingin vaalipiirissä 24,1 prosenttia. Lisäksi puolue pärjäsi varsin hyvin myös Varsinais-Suomessa ja Lapissa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Sosiaalidemokraattien paras kannatus löytyi Kaakkois-Suomen vaalipiiristä 21,8 prosenttia. Myös Satakunnassa ja Hämeessä puolue saavutti hyvät ääniosuudet.

Vihreiden kannatus oli ylivoimaisesti suurinta Helsingin vaalipiirissä, 20,5 prosenttia äänistä.

Perussuomalaisilla äänikertymä oli kauttaaltaan melko tasaista hieman alle kymmenen prosentin luokkaa Etelä-Suomea, Pirkanmaata ja Itä-Suomea lukuun ottamatta.

Kristillisdemokraattien vahvin vaalipiiri oli Vaasa, jossa se keräsi kahdeksan prosenttia annetuista äänistä.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*