Timo Vornanen (ps.) on Joensuun kaupunginvaltuuston jäsen. Kuvakaappaus Joensuun perussuomalaiset ry:n sivun blogikirjoituksesta.

Kansanedustaja Timo Vornasen (ps.) blogikirjoitus suurpetojen kannanhoidollisen metsästyksen puolesta on kerännyt 11 kommenttia Joensuun perussuomalaiset ry:n sivulla.

– Kommunistit ovat suurpetoja, jotka kannanhoidollisesti pitäisi palauttaa ryssän puolelle, sieltä se sonta on aikoinaan tänne tullutkin, eräs blogikirjoituksen kommentoija kirjoittaa.

Kansanedustaja Timo Vornasen nimi on ollut viime aikoina esillä, kun häntä on epäilty perjantaiyönä Helsingissä sattuneen ampumavälikohtauksen aiheuttajaksi.

Poliisi ei ollut vielä maanantaina aamupäivään mennessä kommentoinut ampujan nimeä. Julkisuudessa on ollut esillä, että Vornanen on ollut kyseisestä tapauksesta pidätettynä ja hänet on vapautettu lauantaina.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Joensuun perussuomalaiset ry:n sivulla on ollut jutun alussa kerrotun tavoin noin yhdeksän kuukauden ajan kommentti, jonka mukaan kansalaisluottamuksen saaminen on kiven takana tiettyjen tahojen kanssa.

Kaksi nimeltä mainittua mediaa myöntävät kommentoijan mielestä kansalaisluottamuksen vain, jos tunnustaa ilmastonmuutoksen ihmisen aiheuttamaksi ja kuuluvansa tiettyyn seksuaalivähemmistöön.

Joensuun perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Esa Härkönen ei vielä päivällä ollut vastannut Kuntalehden soittoon tai soittopyyntöön. Kysymyksenä olisi ollut muun muassa, minkä takia kyseiset kommentit on jätetty näin pitkäksi aikaan kaikkien sivulla kävijöiden nähtäväksi.

Vornanen ei siis itse kirjoittanut mitään seksuaalivähemmistöihin liittyen edellä mainitussa blogikirjoituksessaan tai viitannut mielipiteidensä yhteyttä muihin puolueisiin.

Sen sijaan Vornanen kirjoitti, että jo eduskuntavaalikampanjassa hän ilmoitti kannattavansa suurpetojen kannanhoidollista metsästystä.

– Kannanhoidollisen metsästyksen puuttuessa suurpetojen ihmisarkuus on vuosi vuodelta heikentynyt, Vornanen kirjoitti elokuussa 2023 julkaistussa kirjoituksessaan Joensuun perussuomalaiset ry:n sivulla.

– Nyt perussuomalaisten aloitteesta hallitusohjelmassa on jopa historiallisena pidettävää kirjaus suurpetojen kannanhoidollisen metsästyksen turvaamisesta lainsäädännöllä.

Tällaista kirjausta ei ole ollut yhdenkään edellisen hallituksen hallitusohjelmassa, jatkoi Vornanen.

– Nyt tulee rotia ja tolkkua tähänkin asiaan.

Tähän kyseiseen ja viime elokuussa julkaistuun blogikirjoitukseen liittyen oli vielä ainakin maanantaipäivänä (29.4) kello 14.30 asti nähtävillä edellä mainitut kommentit.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra totesi Ilta-Sanomissa maanantaipäivänä julkaistun uutisen mukaan, että rikoksista epäilty perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornanen ei nauti hänen luottamustaan.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*