Viertolan koulun Liljatien opetuspisteessä oli suruliputus jo tiistai-iltana. (Kuva: Ville Miettinen)

Poliisin mukaan tiistaina Viertolan koulun Jokirannan toimipisteessä tapahtuneessa ampumisessa loukkaantuneiden vammat ovat erittäin vakavat. Helsingin Sanomien poliisilta saamien kommenttien mukaan jopa hengenvaaralliset.

Yksi 12-vuotias koulun oppilas menehtyi tapahtumapaikalle. Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo keskiviikkona aamupäivällä, että menehtynyt on poika.

Kaksi kuudesluokkalaista toimitettiin sairaalahoitoon HUS:n Uuteen lastensairaalaan. Loukkaantuneet ovat tyttöjä, joista toinen on Suomen ja Kosovon kaksoiskansalainen. Muut osalliset ovat suomalaisia.

Poliisi otti epäillyn tekijän kiinni vajaa tunti tapahtumien jälkeen Helsingin Siltamäestä. Epäilty poika on 12-vuotias Viertolan koulun oppilas. Kiinniotto sujui poliisin mukaan rauhallisesti.

Epäillyllä oli hallussa käsiase. Poliisi kertoo keskiviikkona aseen olevan revolverimallinen.

Poliisi pääsi kuulemaan rikolliseen tekoon epäiltyä tiistain aikana. Poliisi kertoo, että epäilty on myöntänyt alustavassa puhutuksessa teon.

Tutkinta jatkuu tulevina päivinä osallisten sekä silminnäkijöiden kuulemisilla. Poliisi on tehnyt koululla teknistä tutkintaa, joka jatkuu myös keskiviikkona.

– Poliisi selvittää muun muassa teon motiivia sekä tapahtuneeseen johtaneita syitä, kertoi tutkinnanjohtaja rikoskomisario Marko Särkkä tiistaina.

Vielä keskiviikkona aamulla poliisi ei vahvistanut motiivia, mutta myöhemmin iltapäivällä se kertoi motiiviksi selvinneen kiusaamisen.

Aiemmin kerrottiin jo, että Kosovon ulkoministeriön Facebookissa julkaiseman tiedon mukaan toinen loukkaantuneista lapsista on albanialainen tyttö Kosovosta.

Viertolan koulu sijaitsee Vantaalla Tikkurilan alueella Viertolassa lähellä Helsingin rajaa. Viertolan koulussa on kaksi toimipistettä, 560 oppilaan toimipiste Liljatiellä ja Jokirannan toimipiste, jossa on noin 270 oppilasta.

Viertolan koulu on pääosin 1.–6.-luokkien koulu molempien toimipisteiden osalta. Jokirannan yksikössä on lisäksi pienryhmiä, joissa on myös 7.–9.-luokkien oppilaita.

//uutista päivitetty 3.4.2024 klo 10.47 Itä-Uudenmaan poliisin kello 10.15 julkaisemien uusien tietojen pohjalta, lisätty tieto ampumisen motiivista klo 16.23//

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä