Kynttilöitä Viertolan koulun Jokirannan toimipisteen edustalla. (Kuva: Ville Miettinen)

Vantaan kouluampumisen motiiviksi on selvinnyt kiusaaminen, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos keskiviikkona iltapäivällä. Aiemmin koulukiusaamisesta kertoi Yle omien lähteidensä pohjalta.

Poliisin mukaan epäilty 12-vuotias poika on kuulusteluisissa kertonut joutuneensa kiusaamisen kohteeksi, ja tieto on myös vahvistunut poliisin esitutkinnassa. Epäilty oli siirtynyt Viertolan kouluun tämän vuoden alusta.

Poliisin esitutkinnassa on myös tullut ilmi, että epäilty on Viertolan koulun Jokirannan opetuspisteestä poistuessaan uhannut aseella myös Helsingin Siltamäessä kouluun matkalla olleita oppilaita. Poliisi tutkii tätä tapausta laittomana uhkauksena.

Epäilty tekijä ampui tiistaina koulussa kolmea luokkalaistaan, joista yksi menehtyi tapahtumapaikalle. Kaksi kuudesluokkalaista tyttöä sai erittäin vakavia vammoja ja he ovat sairaalahoidossa. Loukkaantuneiden tilasta ei ole keskiviikkona kerrottu uutta tietoa.

Poliisi kertoi tiistaina järjestämässään tiedotustilaisuudessa, että epäillyn teossa käyttämä ase kuuluu lähisukulaiselle. Tätä asiaa tutkitaan erillisenä rikoksena nimikkeellä ampuma-aserikos. Ase on malliltaan revolveri.

12-vuotias epäilty tekijä ei ikänsä puolesta ole rikosoikeudellisessa vastuussa, eikä häntä sen vuoksi voida pidättää eikä vangita. Epäilty on poliisin tekemien kuulusteluiden ja esitutkintatoimenpiteiden jälkeen luovutettu sosiaaliviranomaisten huostaan.

Uhkauksia ja somehuhuja

Poliisi kertoo, että sen tietoon on Vantaan kouluampumisen jälkeen tullut poikkeuksellisen paljon erilaisia uhkaustapauksia, jotka kaikki tutkitaan perinpohjaisesti. Kyse on poliisin mukaan erittäin vakavista rikosasioista.

Poliisi myös muistuttaa, että väärän tiedon levittäminen sosiaalisessa mediassa on laitonta. Väärän tiedon levittämisestä voi aiheutua haittaa täysin syyttömille ihmisille.

Sosiaalisen mediassa levitetään muun muassa kuvakaappauksia sellaisten ihmisten someprofiileista, jotka eivät liity tapaukseen.

Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta lisää torstaina aamupäivällä.

Aiheesta aiemmin:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*