Saunalahden koulu Espoossa. (Kuva: Andreas Meichsner)

Arkkitehtuurin valtionpalkinnon 2015 sai erityisesti kouluista tunnettu arkkitehtitoimisto Verstas arkkitehdit Oy. Perusteluissa sitä kiitetään poikkeuksellisen tasokkaan ja kunnianhimoisen uuden kouluarkkitehtuurin luomisesta.

– Toimiston osakkaiden läpimurtotyö, Kirkkojärjen koulu ja sitä seurannut Saunalahden koulu Espoossa ovat saaneet runsaasti myös kansainvälistä huomiota. Ne ovat päivittäneet suomalaisen kouluarkkitehtuurin jo ennestään korkean tason, opetus- ja kulttuuriministeriön perusteluissa todetaan.

Verstaan arkkitehtuurin todetaan olevan uutta luovaa, mutta pohjaavan suomalaisen arkkitehtuurin parhaisiin menestystekijöihin, elävöittävään ja humaaniin suunnitteluun, joka tuo valoa ympäristöihin.

Seuraavat työt, Turun Hirvensalon koulu ja Aalto-yliopiston uusi Otaniemen kampusrakennus ovat vakiinnuttamassa toimiston kiintotähdeksi suomalaisen arkkitehtuurin taivaalle, ministeriö kehuu.
Toimisto on suunnittelemassa myös hoivaympäristöjä. Se on voittanut hiljattain Lapin keskussairaalan laajennuksen suunnittelukilpailun.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Toimiston perustajaosakkaat Väinö Nikkilä, Jussi Palva, Riina Palva ja Ilkka Salminen vastaanottivat palkinnon opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselta torstaina.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.