Hämeenlinnan kaupungin edustajana toimiminen kohutussa Sunny Car Center Oy:n hallituksessa kävi kalliiksi ex-kunnallispoliitikko Iisakki Kiemungille. Tosin Turun hovioikeus oli selkeästi käräjäoikeutta armollisemmalla päällä sovitellessaan Kiemungin maksettavaksi tulevia korvauksia reilulla kädellä.

Kun käräjäoikeudesta tuli käteen 350 000 euron vahingonkorvauslasku, niin hovioikeus sovitteli summan 150 000 euroon. Hovioikeus katsoi kaupungin edustajana yhtiön hallituksessa toimineen luottamushenkilön toimineen huolimattomasti, kun hän ei ollut katsonut tarkemmin yhtiön toimitusjohtajana ja pääomistajana hääränneen Markku Ritaluoman toimien perään.

Suurin odotuksin pystyyn pistetty Sunny Car Centeri meni konkurssiin ennen kuin ensimmäistäkään autoa oli myyty. Yhtiöön sijoitetut rahat katosivat ”jonnekin”. Ainakin osa niistä saattoi päättyä Afrikan suunnasta toimineiden huijareiden salkkuihin.

Kiemungin alkuperäinen korvaussumma oli viisi miljoonaa. Ritaluoman oma korvausvastuu konkurssipesälle katsottiin 6,2 miljoonaksi euroksi. Iisakki Kiemunki on kertonut oikeudessa, että hänen oli hallituksessa erittäin vaikea valvoa pääomistajan tekemisiä.

Kovat vahingonkorvausvaateet saivat käräjäoikeuden antaman tuomion jälkeen vilkasta keskustelua siitä, mikä on luottamushenkilön vastuu hänen edustaessaan kaupunkia erilaisten yhteisöjen päättävissä elimissä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*