Sivustot avattiin viime perjantaina. Kohderyhmänä ovat etenkin ehdokkaat ja äänestäjät.

– Edessä ovat historiallisen merkittävät kuntavaalit keskellä kuntauudistusta. Ehdokkaiden ja äänestäjien kuntatuntemusta ja kiinnostusta on syytä vahvistaa, jotta kuntien itsehallinto ja demokraattinen päätöksenteko saavat mahdollisimman vahvan pohjan, sanoo Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma.

Kuntaliitto-konsernin tiedontuottajat ovat luoneet uudenlaisen uutisjulkaisun. Kuntapäättäjä -nimisen sähköisen julkaisun voi ladata iPad- ja Android- tablettitietokoneisiin. Myös iPhone-versio on tulossa.

Kuntapäättäjä tarjoaa kuntavaaleihin liittyviä uutisia, tilastoja, videohaastatteluja sekä asiantuntijakolumneja. Sisältöä tuottavat Kuntalehti, Kunta.tv, Kuntatyönantaja-lehti, Kuntaliiton ja KT Kuntatyöntantajien viestintä sekä Finlands Kommuntidning Fikt.

– Haluamme lähestyä erityisesti nuoria uuden tekniikan avulla, jotta kunta-asiat ja poliittinen päätöksenteko pysyvät vahvasti myös tulevien vaikuttajasukupolvien mielenkiinnon kohteena. Nopea ja ajantasainen tiedon saatavuus sekä vuorovaikutus ovat välttämätön osa kuntavaikuttamista, Mäki-Lohiluoma sanoo.

Kuntaliitto tuottaa tilastotietoja uudella, entistä havainnollisemmalla tavalla. Grafiikan avulla kuvattuja tietoja voi etsiä yksittäisten kuntien tasolla ja vertailla kunnan tietoja vastaavankokoisten muiden kuntien kanssa ja oman maakunnan muiden kuntien kanssa.

Osa visualisoidusta tilastotiedosta on tulossa kirjautumista edellyttäville kuntavaaliehdokkaiden sivuille.

– Haluamme näin tarjota ehdokkaiksi aikoville mahdollisimman syvällistä vertailutietoa vaalikeskustelujen tueksi ja tuleviin luottamustehtäviin orientoitumiseksi. Tavoitteena on jatkaa uudenlaista tietopalvelua ensi vuonna aloittaville kuntien luottamushenkilöille.

Kuntavaalit.fi -sivustolla on ehdokkaiden alueen ohella yleistietoa äänestäjille, aineistoa medialle sekä äänestysaktivointimateriaalia kuntien käyttöön. Kuntavaalien käytännön toteuttamisen ohjeita löytyy myös Kuntaliiton pysyviltä verkkosivuilta Kunnat.net/kuntavaalit.

(KL)

Kuntavaalit.fi

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*