Sirniön mielestä Kuntaliiton edunvalvontaan ei voi enää luottaa, koska "Kuntaliitto on sitoutunut vahvasti kuntauudistukseen, joka johtaisi varovaisesti arvioiden 250 kunnan lakkauttamiseen".

Hän ehdottaa Petäjäveden kunnanhallitukselle, että se kävisi periaatteellisen keskustelun Kuntaliiton toiminnan luotettavuudesta kunnan edunvalvojana ja muodostaisi kannanoton jäsenmaksun maksamisesta.

Kunnanhallitus voi Sirniön mukaan ilmoittaa Kuntaliitolle, että vastedes kunnan jäsenmaksu maksetaan vain kunnanhallituksen erillisellä päätöksellä tai että kunta jättää jäsenmaksun kokonaan maksamatta. Kuntaliiton jäsenmaksujen maksamista tarkasteltaisiin tässä tapauksessa uudelleen siinä vaiheessa, "kun Kuntaliitto on alkanut hoitaa myös Petäjäveden kunnan edunvalvontaa".

Kolmas vaihtoehto on maksaa jäsenmaksusta vain osa. Jäsenmaksun maksamista sovittua pienempänä voidaan Sirniön mielestä perustella sillä, että Petäjäveden kunta joutuu
hankkimaan kuntarakenneuudistusta koskevia asiantuntijapalveluita muilta tahoilta kuin Kuntaliitolta, koska se ei voi enää luottaa siihen tulevaisuutensa turvaamisessa.

Kokkonen toimitti tiistaina julkisuuteen pahoittelunsa Sirniön lausunnosta. Kokkosen mukaan sitä ei ollut tuotu puheenjohtajille luettavaksi sovitun käytännön mukaisesti ennen julkaisua.

Kokkosen mukaan Petäjäveden kunnan toimintapolitiikkaan eivät kuulu uhkailut ja sovittujen maksuvelvollisuuksien laiminlyönnit tai niillä kiristäminen.

– Mikäli johonkin toimintaan ollaan tyytymättömiä niin palaute annetaan suoraan kohteelle, eikä lehdistötiedotteiden kautta.

– Tällainen toimintatapa ei ole rakentavaa ja yhteistyötä kehittävää, Kokkonen kirjoittaa.

Petäjäveden kunnan jäsenmaksu Kuntaliitolle oli viime vuonna 11 215 euroa.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*