Kainuun käräjäoikeuden mielestä Sotkamon kunnan ja maanomistajien välillä tehty kaavoitussopimus ei tarkoittanut sitä, että maanomistajien tulisi maksaa alueen katujen ja kunnallistekniikan rakentamisesta osuutensa kunnalle. Käräjäoikeuden mukaan yhdyskuntarakentamisen kustannuksista olisi pitänyt tehdä erillinen sopimus ennen kaavoituksen voimaan tulon kuuluttamista.

Kiista koski Vuokattiin rakennetun K-Supermarketin tonttia. Kadun, kevyen liikenteen väylän ja kunnallistekniikan rakentaminen alueelle oli tullut maksamaan 273 000 euroa, joista kunta halusi maanomistajien maksavan hieman yli puolet. Kunnan mielestä vuonna 2008 solmittu kaavoitussopimus antoi tähän perusteet, mutta maanomistajat ja käräjäoikeus oli toista mieltä.

Alueen muiden maanomistajien kanssa oli tehty erilliset sopimukset rakentamiskustannuksista vuonna 2012. Kunnan maksettavaksi tuli maksettavaksi myös vastapuolen oikeudenkäyntikuluja lähes 30 000 euroa. Kainuun käräjäoikeus antoi asiassa tuomion viime viikolla.

 

 

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kyllä on paljon tulossa käräjäistuntoja, kun kuntien kaavoitussopimuksia tuulivoimaloiden kaavoista tulevia asioita ratkotaan. Paljon on löysiä tulkintoja ja avoimia valtakirjoja annettu kuntien virkahenkilöille. Veroraha piti tulla, mutta taitaa enemmän mennä

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä