Jyväskylän kaupunginteatterin viime syksyn ohjelmistossa ensi-illassa oli Evita-musikaali. Kyseessä on Andrew Lloyd Webberin säveltämä ja Tim Ricen kirjoittama musikaali. Kuva: Satu Leinonen/Jyväskylän kaupunki

Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedottaa myöntäneensä tukea kulttuuritilojen hankkimiseen, perustamiskustannuksiin ja peruskorjauksiin tälle vuodelle yhteensä 5 134 000 euroa.

Avustusta myönnettiin 16 hankkeelle. Suurimpia avustuksen saajia ja kohteita ovat Turun musiikkitalo (744 000 euroa), Jyväskylän teatteritalon peruskorjaus (miljoona euroa), Oulun museo- ja tiedekeskuksen perusparannus ja laajennus (800 000 euroa), Lappeenrannan museoiden kokoelmakeskus (600 000 euroa) ja Rauman raatihuoneen restaurointi ja uudisrakennus (400 000 euroa).

Määrärahaa haki yhteensä 28 hanketta noin 29 miljoonalla eurolla.

Valtionavustukset on tarkoitettu kuntien kulttuuritoimintalain mukaisten kulttuuritoimintaa varten tarvittavien tilojen, valtionosuutta saavien museoiden ja esittävän taiteen toimijoiden tilojen sekä muiden valtakunnallisesti merkittävien taiteilijatilojen perustamis- ja peruskorjaushankkeisiin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Lisätalousarvioon sisältyy lisäksi 10 267 000 euron lisämääräraha kulttuuritilojen investointeihin.

Määrärahasta 7 011 000 euroa on tarkoitettu Suomen Ilmailumuseon uudisrakennushankkeen toteuttamiseen ja kolmen miljoonan euron määräraha Tampereen Teatterin peruskorjaukseen.

Lisäksi ministeriö tiedottaa, että määrärahat ovat kolmivuotisia ja avustusten myöntämisestä päätetään erillisiin hakemuksiin perustuen.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*