”Sakke” Wallenius ja Mr. Elämänpeli kruisailivat jo viime kesänä todistaakseen, että kannattaa käydä kunnassa, joka siirtyi muutama vuosi sitten Keski-Suomen maakunnasta Pirkanmaalle.

KJ Valtteri eli Kuhmoisten kunnanjohtaja Valtteri Väyrynen heittäytyi täysillä jo viime kesänä laulu- ja esiintymispanoksellaan singlejulkaisuun, jonka nimi oli Kuuma kesäyö.

Taustalla oli 90-luvun suosikkiyhtyeen Mascaran paluu. Mascaran julkaistua uutta materiaalia yhdessä Ostbassin kanssa Valtteri Väyrynen oli osana biletarinaa. Ja tämä juhlahumutarina jatkuu tänä kesänä Kuhmoinen kuhtuu: We are one!-festareilla.

– Saattaa olla, Väyrynen vastaa kysyttäessä, onko hän mukana esiintymässä edustamansa kunnan festareilla edellisen kesän tavoin.

Ohjelmatarjontaa on tänä vuonna kolmena eri päivänä 26.-28.7. Lauantai-ilta huipentuu ysäribileisiin Erittäin hyvä ellei täydellinen -kiertueen rantautuessa Sahanrantaan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Lavalle astuvat Aikakone, Movetron, Waldo’s People ja Mascara.

Valtteri Väyrynen kertoo, että Kuuma kesäyö -videokin onnistui tavoitteessa.

– Se on saanut hyvää palautetta muun muassa Youtuben kommenttien kautta.

– Sitä kuvattiin kunnassamme Päijänteen maisemissa ja saimme siihen tuotua esiin Kuhmoisten hyviä puolia. Ja biisi, se on todella hyvä, Väyrynen huomauttaa siitä, mistä asiassa on pohjimmiltaan kyse.

Kuuma kesäyö -kappaleen on kirjoittanut Marcus Maison ja Sakke (Sari) Wallenius.

– Wallenius kysyi aikoinaan, että haluanko olla mukana ja vastasin, että ehdottomasti.

Väyrynen kertoo olevansa innokas musiikin kuluttaja. Hänen veljensä on musiikinopettaja.

Kunnanjohtaja myöntää osaavansa laulaa, mutta hän oli kokonaisuudessaan vierailla vesillä, varsinkin, kun sitten keikalla oli täysi latinki päällä kaikin tavoin.

– Viime kesän keikka oli huikea bändin kanssa. Se oli unohtumaton kokemus olla sellaisessa pöhinässä ja mennä lavalle.

Noin 2 100 asukkaan kunnassa on tarkoitus luoda pohjaa jatkuvalle ja isolle festariperinteelle.

Kuhmoinen kuhtuu -festareilla kuullaan sunnuntaina Kuhmoisten kirkossa Pepe Willbergin ja intialaisen artistin Arunaja Nalinakshanin, Kristiina Braskin ja Ossi Jauhiaisen konsertit.

Kuhmoinen sijaitsee Päijänteen rannalla.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*