Nurmijärvi tiedotti sosiaalisessa mediassa koulupalon seurauksista maanantaiaamuna. (Näyttökuva kunnan Facebook-sivulta)

Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä kiitti keskiviikkona valtuuston kokouksessa kunnan oppilaita, huoltajia ja kuntalaisia hienosta asenteesta koulupalojen aiheuttaman vaikean kriisin keskellä.

Nurmijärvellä on palanut kaksi koulua lyhyen ajan sisällä. Paloja epäillään tahallaan sytytetyiksi.Lauantaina paloi vuonna 2002 valmistunut Lepsämän koulu. Puurunkoinen rakennus kärsi pahoja vaurioita eikä siinä voi järjestää opetusta. Maanantaina aamuyöllä paloi vuonna 1922 rakennettu Valkjärven koulu käyttökelvottomaksi.

Koulupalot ovat Mäkelän mukaan pysäyttäneet koko Nurmijärven. Oppilaille, huoltajille ja henkilökunnalle on järjestetty maanantaista alkaen kriisiapua. Lisäksi oppilaat on sijoitettu loppulukuvuodeksi väistötiloihin, ja kunta on tiedottanut aktiivisesti kuntalaisia muutostilanteessa.

– Viimepäivien tapahtumat ovat pysäyttäneet koko Nurmijärven ja tunnelmat ovat olleet haikeat. Samalla ilmassa on ollut päättäväisyyttä – meitähän ei lannisteta, Mäkelä sanoi ja kiitti lisäksi kaikkia kunnan työntekijöitä tarmosta, osaamisesta, asenteesta, sinnikkyydestä ja kekseliäisyydestä.

MainosNurmijärven kunnalla on ollut ilkivallan vuoksi kiertävä vartiointi kesästä lähtien. Lauantain palon jälkeen vartiointia lisättiin ja maanantaina sitä lisättiin entisestään – Kunta on nyt järjestänyt kunnan kouluille tehovartioinnin ja lisännyt kameravalvontaa.

Nurmijärven kunnan valmiussuunnittelujohtoryhmä kokoontui lauantaina ja suunnitteli muutamassa tunnissa Lepsämän koulun oppilaiden sijoittamisen, kouluruokailun ja koulukyyditykset. Asioista tiedotettiin kunnan kotisivujen ja oppilashallinto-ohjelma Wilman kautta. Kunta myös osallistui aktiivisesti keskusteluihin Facebookissa ja Twitterissä.

Maanantaina kunnan valmiussuunnittelujohtoryhmä kokoontui aamuyöstä heti ensimmäisten hälytysten jälkeen. Jo hyvissä ajoin ennen koulupäivän alkua kunta oli järjestänyt valkjärveläisille esiopetuksen ja koulun oppilaille väistötilat Uotilan koululta, kuljetukset, kriisiavun sekä tiedottanut vanhempia ja kuntalaisia asiasta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Nurmijärven kunta onnistui hyvin järjestämään koulutyön paloaamuna. Tämän jälkeen kunnan toiminta on ollut surullisen huonoa. Lapset eivät saaneet debriefingiä ja kriisiapu oli näennäistä. Lasten olisi itse pitänyt osata sitä pyytää. Kunnan virkamiehet alkoivat heti itsekkään politiittisen pelin, jossa kriisin kokeneet lapset ovat olleet tunteettoman pelin nappuloita. Heidän mielipiteestään ei olla oltu kiinnostuneita. Lapsista viis, kunhan oma poliittinen agenda etenisi. Ikävää, rumaa, halveksuttavaa peliä lasten hyvinvoinnin kustannuksella kunnassa, joka nostaa mainossloganissaan lapset tärkeimmäksi asiaksi. Sananhelinää, valhetta, jolla lapsiperheitä kuntaan yritetään huijata.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*