Hamina on yksi Suomen 56 seutukaupungista. (Kuva: Sonja Eloranta)

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) käynnistää selvityksen korkeakoulutuksen vuorovaikutuksesta seutukaupunkien ja niissä sijaitsevien työnantajien kanssa.

Selvityksessä tarkastellaan sitä, millaisilla mekanismeilla seutukaupunkien elinvoimaisuutta ja elinkeinojen uudistumista ylläpidetään. Selvityshenkilöksi on nimetty kansanedustaja Hanna Kosonen, kesk.

OKM:n tiedotteen mukaan selvityksessä tulee kuvata nykytila ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen toiminnan vaikutuksista seutukaupungeissa sekä esittää ehdotuksia vuorovaikutuksen tehostamiseksi.

– Selvityshenkilö kuulee selvityksen teemojen kannalta keskeisiä sidosryhmiä. Ohjausryhmä toimii selvityshenkilön tukena. Selvityshenkilö luovuttaa raporttinsa opetus- ja kulttuuriministeriölle 31.3.2021 mennessä, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)OKM:n mukaan seutukaupunkiselvityksellä toteutetaan myös kansallista tutkimuksen, kehittämisen ja innovaatioiden tiekarttaa. Sen tavoitteina on kehittää ammatillisen koulutuksen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteisten TKI-palvelujen tarjonta yrityksille sekä lisätä ministeriöiden ja aluetoimijoiden vuoropuhelua TKI-toimien linjaamiseksi.

Suomessa on 56 seutukaupunkia. Niissä asuu lähes miljoona suomalaista ja toimii yli 70 000 yritystä.

Seutukaupunkeja ovat kaupungit, jotka ovat seutunsa ja talousalueensa keskuksia (seutukeskus) tai keskuspareja, mutta eivät ole maakuntien keskuksia. Hallitusohjelman tavoitteena on tukea seutukaupunkien elinvoimaisuutta sekä elämisen ja yrittämisen mahdollisuuksia monipuolisesti koko Suomessa.

Lue myös:

Seutukaupunkien kehittäminen sai 31 kohdan ”työkalupakin”

Selvitys: Myös seutukaupunkien sisällä tapahtuu kaupungistumista – Kaupungistumiskeskusteluun kaivataan monipuolisuutta ja päivitettyä politiikkaa

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*