Nähtäväksi jää, millaisen ambulanssirallin Oulaskankaan synnytystoiminnan alasajo Oulun suuntaan jatkossa synnyttää.

Oulaisissa ja lähikunnissa ei purematta niellä Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden maanantaina antamaa päätöstä, jonka mukaan Valviralla oli oikeus lakkauttaa Oulaisissa sijaitsevan Oulaskankaan sairaalan synnytystoiminta. Oulaisten kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallituksen jäsen Kai Pajala (kesk.) pitää selvänä, että päätöksestä valitetaan vielä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

-Minun henkilökohtainen mielipiteeni on, että päätöksestä pitää vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Sitä tulen esittämään yhtymähallituksessa, Pajala lupaa.

Oulaskankaan synnytystoiminnan puolustajat kokevat, ettei prosessissa ole huomioitu niitä parannuksia, jotka sairaalassa on tehty Valviran päätöksen jälkeen.

-Valviran päätöksessä puututtiin kolmeen asiaan, jotka vaatimukset on kaikki täytetty. On rakennettu uudet tilat, on uusia laitteita ja 7 kätilöä koulutettu. Mutta mikään ei riitä, huokaa Pajala.

MainosJos Oulaskankaan synnytystoiminta Valviran mahtikäskyn myötä lakkaa, niin Pyhä- ja Kalajokilaakson äidit matkaavat jaksossa synnyttämään Ouluun, jossa käytössä on yliopistollisen sairaalan palvelut.

-Ministeri Rehula totesi aikanaan, että maakunnat päättävät asioistaan.  Tässä Oulaskankaan synnytysosaston asiassa kaikki Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin päätökset ovat olleet yksimielisiä.  Potilasturvallisuutta ei ole vaarannettu. Tilat ja koneet ovat kunnossa ja henkilökuntaa koulutettu. Lisäksi asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä ja synnytysosastolla on vahva maakunnan tuki, Kai Pajala pohdiskelee.

Valviran alkuperäisen päätöksen mukaan synnytystoiminnan Oulaisissa olisi tullut lakata jo viime maaliskuulla, mutta valitusten avulla toiminnalle on saatu jatkoaikaa. Lisäaikaa voi tulla vielä, mikäli päätös korkeimpaan hallinto-oikeuteen valittamisesta tehdään. 

Aiheesta aiemmin Kuntalehdessä

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*