Kokoomus voitti eduskuntavaalit ja pian puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo, mitä uusi hallitusohjelma tarkoittaa suomalaisten kannalta. (Kuva: Tommy Pohjola)

Hallituksen muodostajan Petteri Orpon (kokoomus) johdolla käydyissä hallitusneuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos tulevan hallituksen ohjelmasta ja ministerien paikkajaosta.

Petteri Orpo ja muut neuvotteluihin osallistuneet puolueiden puheenjohtajat Riikka Purra (perussuomalaiset), Anna-Maja Henriksson (ruotsalainen kansanpuolue) ja Sari Essayah (kristillisdemokraatit) kertovat hallitusohjelman sisällöstä ja tavoitteista tänään perjantaina.

Säätytalossa kello 17 alkavaa tiedotustilaisuutta voi seurata myös suorana lähetyksenä valtioneuvoston Youtube-kanavalla. Tilaisuus tulkataan suomenkieliselle viittomakielelle ja sitä voi seurata ruotsin kielelle simultaanitulkattuna Yle Arenan -palvelussa.

Lisäksi valtioneuvoston viestintäosasto tiedottaa, että neuvottelutulos julkistetaan tilaisuuden alkaessa valtioneuvoston verkkosivuilla ja valtioneuvoston aineistopankissa.

Hallitusneuvotteluiden yhteydessä on puhuttu keskusteluista, jotka koskevat julkisen talouden kuuden miljardin euron sopeutustoimia, sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoitusta sekä kehitysyhteistyön leikkauksia.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*