Hyvinkään kaupunginvaltuusto päätti maanantai-iltana äänin 32-19, että Hyvinkää irtoaa Keski-Uudenmaan kuntaliitoksen jatkovalmistelusta.

Vaikka Hyvinkään päätös koski kuntaliitoksen jatkamista vain Hyvinkään osalta, päätöksen arvioidaan romuttavan koko kuntaliitoksen jatkon Keski-Uudellamaalla.

Mäntsälän osalta kunnanhallitus päätti esittää äänin 7-2 , että myös Mäntsälä irrottautuu yhdistymisvalmistelun jatkamisesta. Vain sosiaalidemokraatit kannattivat maanantai-iltana Mäntsälän hallituksessa kuntaliitoksen valmistelun jatkamista.

Kunnanhallituksen viitoittamana Mäntsälän kunnanvaltuusto hylännee liitoksen 28.9.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Järvenpään ja Tuusulan kunnanvaltuustot käsittelevät asiaa 21.9. Pornaisten valtuuston käsittelyssä liitosselvityksen jatko on 28.9.

Keski-Uudellamaalla alettiin hahmotella suurliitosta maaliskuussa 2013. Niin sanottujen Kuuma-kuntien kuntajohtajat ehdottavat tuolloin liitosta, jonka olisivat tehneet Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Tuusula, Nurmijärvi, Mäntsälä, Sipoo ja Pornainen. Sen tuloksena olisi syntynyt noin 240 000 asukkaan uusi kaupunki.

Pikkuhiljaa idea ison kaupungin rakentamisesta mureni.

Viime vaiheessa kuntaliitoksen valmistelussa ovat olleet mukana Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen ja Tuusula.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*