Jussi Halla-aho on perussuomalaisten presidenttiehdokas.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho on tottunut ajamaan pyörällä myös työmatkoja kotikaupunkinsa Helsingin kaduilla.

Filosofian tohtori on presidenttiehdokkaat esittelevän Kuntalehti ja vaalit -juttusarjan viides haastateltava. Jokaista ehdokasta pyydettiin toimittamaan haastattelua varten selfie eli itsestä otettu kuva omassa kotikunnassa. Halla-aho täytti ennakko-odotukset ja lähetti pyydetyn mukaisen kuvan. Moni muu ehdokas lähetti selfien sijaan perinteisemmän poseerauskuvan itsestään.

Urheiluammuntaa harrastava Halla-aho on sukutaustaltaan pohjalainen. Hän asui ensimmäiset vuotensa Tampereella.

Mitä kotikunta merkitsee sinulle, Jussi Halla-aho?

– Kotikuntani on Helsinki. Viihdyn täällä, mutta minulla ei ole voimakasta paikallisidentiteettiä. Tämä johtunee siitä, että en ole syntynyt enkä kasvanut täällä.

Siistit kadut ovat hyvä asia

Kysyttäessä mikä voisi olla Helsingin tarjoama hyvä esimerkki muillekin, Halla-aho viittaa kohteisiin, jotka tuovat helpotusta kaupunkielämään puistoissa ja kaduilla.

– Maksuttomat julkiset käymälät ovat keskeinen osa kaupunkitilan viihtyvyyttä.

Helsingin kaupunki tiedottaa sivuillaan, että pääkaupungissa on käytössä 46 maksutonta yleisövessaa eli City-käymälää, jotka muutamaa lukuun ottamatta ovat käytettävissä ympäri vuorokauden. Kaupunki ilmoittaa käyttävänsä yleisövessojen ylläpitoon vuosittain lähes 1,5 miljoonaa euroa.

Kokenut päätöksentekijä

Eduskunnan puhemiehenä toimiva Halla-aho oli perussuomalaisten puheenjohtaja vuosina 2017–2021. Halla-aho on toiminut kansanedustajana vuosina 2011–2014 ja uudelleen heinäkuusta 2019 alkaen.

Halla-aho on ollut myös Euroopan parlamentin jäsenenä 2014–2019.

Halla-aholla on päätöksenteossa selkeä suuntaviiva, jota hän pyrkii hyödyntämään.

– Kohtuullisuus on hyvä arvo kaiken päätöksenteon perustaksi.

Kuntalehti ja vaalit -juttusarja esittelee kaikki yhdeksän presidenttiehdokasta. Jokainen ehdokas kertoo vuorollaan muiden muassa oman kotikuntansa merkityksestä itselleen. Joka päivä (ensimmäinen ilmestyi 28.12.) kello 16 julkaistaan sarjaan liittyvä juttu, kunnes kaikki ehdokkaat on esitelty.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä