Kuva: Ville Miettinen
Kotkan kaupungintalo.

Viime keväänä valmistunut Kotkan uusi kaupunkistrategia on ehdolla Vuoden Strategiateoksi. Suomen Strategisen Johtamisen Seura (SSJS) jakaa vuosittain Vuoden Strategiateko -tunnustuksen näkyvästä, strategiaa elävöittävästä teosta, joka on osaltaan vaikuttanut positiivisesti Suomen, yksittäisen yrityksen, toimialan tai yhteisön kehitykseen.

SSJS perustelee Kotkan kaupunkistrategian pääsemistä kolmen parhaan tänä vuonna syntyneen strategian joukkoon mm. sillä, että Kotka lähti rohkeasti tekemään keväällä 2018 uudistunutta strategiaansa haastamalla kaikki kotkalaiset mukaan ideoimaan strategiaa sekä tuomaan esille, mitä he pitävät tärkeänä kaupungin kannalta.

Kotkan uuden kaupunkistrategian valmistelu käynnistyi tammikuussa 2018. Pohjatyö aloitettiin vuoden 2017 puolella kartoittamalla kaupunkilaisten näkemyksiä, edellisen strategian muutostarpeita, toimintaympäristön nykytilaa ja kehitystrendejä ja muutoshaasteita.

Prosessin aikana muodostettiin yhteinen näkemys nykytilanteesta, toimintaympäristön muutoksista ja haasteista, muodostettiin Kotkan visio, arvot ja strategiset päämäärät ja ylätason toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi. Arvoiksi määritettiin reiluus, rakkaus ja rohkeus. Lisäksi laadittiin mittarit, joilla onnistumista mitataan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Kaupunki panosti open strategy -lähestymistapaan voimakkaasti järjestämällä erilaisia yleisötilaisuuksia eri kohderyhmille ja toteuttamalla kyselyjä verkossa. Suomen mittakaavassa Kotkan kaupungin strategia ja sen toteutuminen on huomionarvoista ja poikkeuksellista, kaupunginjohtaja Esa Sirviö sanoo Kotkan kaupungin tiedotteessa.

Kotkan kaupungin lisäksi ehdolla ovat Finnair ja Kyrö Distillery Company. Vuoden Strategiateko valitaan kolmen finalistin joukosta Helsingissä järjestettävässä Strategiateko-tilaisuudessa keskiviikkona 12. joulukuuta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*