Lohjalainen pitkän linjan kuntapoliitikko Joona Räsänen, sd., jatkaa Kuntaliiton hallituksen puheenjohtajana. Räsänen on toiminut kansanedustajana, Kuntaliiton valtuuskunnan varapuheenjohtajana ja ollut mukana Kuntaliiton hallituksessa.

– Kuntaliiton on jatkossakin oltava vaikuttava kumppani kunnille. Tämä tarkoittaa edunvalvontamme ja palvelutoimintamme kehittämistä vastaamaan entistä paremmin erityyppisten kuntien tarpeisiin, sanoo Räsänen Kuntaliiton tiedotteessa.

Kuntaliiton valtuuskunnan puheenjohtajaksi valtuuskunnan järjestäytymiskokous valitsi Daniel Sazonovin, kok. Sazonov on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari. Sazonov toimii myös kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana Helsingissä ja kokoomuksen strategiapäällikkönä

– Kunnat ovat historiallisen suuren muutoksen edessä. Nyt on aika keskittyä kuntiin, kaupunkeihin ja niiden edellytyksiin menestyä. Kuntaliiton on oltava entistäkin vahvemmin kuntien ja kaupunkien ääni julkisessa keskustelussa. Sen lisäksi on löydettävä toimivat tavat tehdä yhteistyötä hyvinvointialueiden kanssa, Sazonov toteaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kuntaliiton hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja on Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen, kok., ja toinen varapuheenjohtaja Kuopion kaupunginvaltuutettu Markku Rossi, kesk. Valtuuskunnan ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimii SDP:n kansanedustaja, Jämsän kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Piritta Rantanen ja toisena varapuheenjohtajana Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä, kesk.

Kuntaliiton 76-jäseninen valtuuskunta ja 15-jäseninen hallitus valitaan joka neljäs vuosi. Valtuuskunta valittiin kunnissa toimitetuilla valtuuskunnan vaaleilla. Kuntaliiton hallituksen poliittiset voimasuhteet määräytyvät edellisen kevään kuntavaalien tuloksen mukaan. Kuntavaalien tulos näkyy myös valtuuskunnan ja hallituksen puheenjohtajistoissa.

Kuntaliiton hallituksen kokoonpano toimikaudelle 2022-2025

Kuntaliiton valtuuskunnan kokoonpano toimikaudelle 2022–2025