Kunnanvaltuutetulle myönnettävä Vuoden valtuutettu -palkinto jaetaan ensi vuonna ensimmäistä kertaa. Kuntaliiton järjestämän kilpailun ilmoittautuminen aukeaa maaliskuussa 2019.

– Valinta liittyy Kunnat 2021 -kehittämisohjelmaan. Tarkoituksenamme on tuoda esiin, että tulevaisuuden kunnan rakentamisessa ei riitä, että kuntien henkilöstö kehittää omia toimintatapojaan. Haluamme herätellä kuntien päättäjiä huomaamaan, että heidänkin pitää uudistaa omaa ajatteluaan ja toimintaansa, ohjelmapäällikkö Sini Sallinen kertoo.

Sallinen sanoo, että Vuoden valtuutettu on yhteistyökykyinen uudistaja.

– Hän ei istu pelkästään kokouksissa, vaan toimii tiiviissä vuorovaikutuksessa kuntalaisten, järjestöjen ja henkilöstön kanssa. Hän arvostaa kuntalaisten aktiivisuutta ja päätöksenteon avoimuutta. Hänellä on strategisia kykyjä: hän osaa keskittyä laajempiin linjauksiin ja katsoa pidemmälle tulevaisuuteen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kilpailu on tarkoitettu kaikille kunnanvaltuutetuille. Kilpailun voittajan valitsee asiantuntijaraati.

Voittaja palkitaan henkilökohtaisella tunnustuksella, ja lisäksi voittaneen valtuutetun valtuusto saa käyttöönsä Kuntaliiton ja Kuntasäätiön myöntämän 10 000 euron stipendin koulutukseen ja konsultointiin käytettäväksi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*