Lahdessa valmistellaan Lahden ja Nastolan muodostaman uuden kaupungin poliittisen johtamisen vahvistamista palkallisilla poliitikoilla.

Yhdistyssopimuksen perusteella luottamushenkilöiden rooli johtamisessa vahvistuu niin, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja on täysipäiväinen palkallinen poliitikko ja kaksi varapuheenjohtajaa ovat puolipäivätoimisia.

Lisäksi sivistyslautakunnan, sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtajat ovat puolipäivätoimisia ensimmäisellä toimikaudella ensi vuoden alusta lähtien siihen asti kunnes seuraavissa kuntavaaleissa valitaan uusi valtuusto.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran mukaan päätöksentekojärjestelmän uudistus perustuu aiemmin valmistellun Lahden seudun kuuden kunnan yhdistymiskaavailuihin, joissa poliittisen johtamisen vahvistamista pidettiin tärkeänä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Nyt ajatus toteutuu Lahden ja Nastolan yhdistymisessä.

Uuden kaupungin kaupunginhallitus jaetaan kahteen, laajaa päätösvaltaa käyttävään jaostoon, joiden puheenjohtajina toimivat kaupunginhallituksen puolipäivätoimiset varapuheenjohtajat.

Lahdessa on vaalikauden alusta ollut kokopäivätoiminen kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Kuuden palkallisen poliitikon ryhmä tuo uuden tilanteen poliittiseen johtamiseen.

Jyrki Myllyvirta sanoi Kuntalehdelle Lappeenrannassa Kuntajohtajapäivillä, että tulevat toimintatavat ja niitä koskevat säännöt ovat vasta työn alla.

– Lautakuntien puolipäivätoimisten puheenjohtajien suhde kaupungin kokonaisjohtamiseen on vielä täsmentämättä. On todennäköistä, että heistä ei tule kaupunginhallituksen jäseniä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*