Ilpo Heltimoinen on kuulunut alueiden komitean Suomen valtuuskuntaan vuodesta 2017 lähtien. Kuva komitean täysistunnosta maaliskuussa 2018. (Kuva: EU/Fred Guerdin)

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston jäsen Ilpo Heltimoinen (ps/ECR) on nimetty Euroopan alueiden komitean talouspolitiikkavaliokunnan (ECON) ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Valinta tapahtui torstaina Zwollessa Alankomaissa järjestetyssä valiokunnan kokouksessa. Heltimoinen hoitaa tehtävää komitean kuluvan toimikauden jälkimmäisen puoliskon eli helmikuuhun 2025 asti.

Heltimoinen pääsi heti valintansa jälkeen johtamaan puhetta, sillä valiokunnan uudeksi puheenjohtajaksi valittu Keski-Böömin aluevaltuutettu Jaroslava Jermanová (CZ/Renew Europe) ei ollut paikalla Zwollessa. Kokouksen ja sen yhteydessä järjestettävän konferenssin pääteema liittyy siihen, miten pk-yrityksiä voitaisiin auttaa selviytymään energiakriisistä.

-Koronapandemia ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan ovat asettaneet Euroopan unionin ennennäkemättömien haasteiden eteen ja taloudelliset seuraukset ovat vakavia. Keskustelemme täällä Zwollessa siitä, miten me alue- ja paikallispäättäjät voimme auttaa yrityksiä selviytymään ja pärjäämään vaikeina aikoina, Heltimoinen sanoi.

MainosHeltimoinen on ollut Euroopan alueiden komitean jäsen vuodesta 2017 lähtien. Alueiden komitea edustaa kunta- ja aluehallintoa Euroopan unionin päätöksenteossa ja sillä on neuvoa-antava rooli. Suomen valtuuskuntaan kuuluu yhdeksän jäsentä ja yhdeksän varajäsentä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*