kuva: Pekka Moliis
Liike Nytin maakuntakiertue ulottui huhtikuun lopulla Kuopioon.

Liike Nyt on päättänyt lähteä tukemaan ehdokkaita eduskuntavaaleissa. Liike tiedotti asiasta maanantaina 26. marraskuuta.

– Olen keskustellut satojen ihmisten kanssa ympäri Suomen ja on selvää, että muutosta tarvitaan. Siksi lähdemme vaaleihin, liikkeen vetäjä, kansanedustaja Hjallis Harkimo sanoo.

Liike Nyt ei ole puolue, joten jokainen ehdokas joutuu keräämään taakseen 100 kannattajaa saadakseen jalkeille valitsijayhdistyksen. Valitsijayhdistykset voivat muodostaa vaalipiirikohtaisia yhteislistoja.

Liike Nytin tavoitteena on asettaa ehdokkaita jokaisessa manner-Suomen vaalipiirissä. Liike kertoo, että tällä hetkellä ehdokkaita on 50, ja tavoitteena on saada 150 ehdokasta.

Liikkeen kannattajat ovat nostaneet vaaliteemoiksi Itämeren puhdistamisen, yrittäjien sosiaaliturvan kehittämisen sekä yleishyödyllisten yhteisöjen ja ay-liikkeen veroetujen kaventamisen.

Muut vaaliteemat Liike Nyt päättää verkkokeskustelun perusteella. Esimerksi ensi viikolla verkossa äänestetään Liike Nytin omasta sote-mallista. Sitä seuraavalla viikolla keskusteluun ja äänestykseen menee laajempi Tiekartta, josta löytyy 30 konkreettista vaalitavoitetta. Liikkeessä mukana olevat laittavat nämä tavoitteet tärkeysjärjestykseen.

Liike Nyt on saanut riveihinsä kolme sitoutumatonta valtuustoryhmää Suomen kunnista. Harkimon joukkoihin ovat liittyneet Parempi Heinola-, Uusi Jämsä- ja Keminmaalaisten parhaaksi- ryhmät.

 

Keminmaalaisten Parhaaksi -ryhmä lähti Harkimon mukaan

Uusi Jämsä nappasi Harkimon kopin

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*