Useampi kuin neljä viidestä kunnan tai kirkon työntekijästä olisi valmis suosittelemaan työpaikkaansa muille. Valtaosa henkilöstöstä kokee, että oma osaaminen on sopivassa suhteessa työn vaatimuksiin.

– Työyhteisöt ovat suuri julkisen alan työhyvinvointia tukeva voimavara. Erittäin myönteinen signaali on, että nuoret voivat hyvin työssään, sanoo Kevan työelämäasiantuntija Riku Perhoniemi.

Mutta haasteitakin löytyy. Erityisesti työn henkinen kuormittavuus ja kokemukset siitä, ettei aikaa ole riittävästi työtehtäviin ovat yleisiä. Vaikka esimiestyö koetaankin yleisesti ottaen hyvänä, niin haasteita on edelleen esimerkiksi esimiestyön oikeudenmukaisuudessa ja puolueettomuudessa sekä palautteen antamisessa, kertoo tiimipäällikkö Toni Pekka Kevasta.

Kuntatyötä kuormittavat väkivalta ja epäasiallinen kohtelu: asiakkaiden taholta tullutta väkivaltaa tai sen uhkaa on vuoden aikana kokenut työssään yli neljännes henkilöstöstä. Lisäksi yli neljännes kuntien henkilöstöstä on kokenut epäasiallista kohtelua työyhteisössään vuoden aikana.

Nyt julkistettu tutkimus on jatkoa Kevan kunta-alan työhyvinvointia vuosina 2008–2012 tarkasteleville tutkimuksille. Aiemmista tutkimuksista poiketen tällä kertaa on selvitetty myös kirkon työntekijöiden työhyvinvointia.

Tutkimushanketta ohjasi Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*