Kuva: Liisa Takala
- Poliisien määrä nousee vihdoin, mutta määrä ei riitä. Suomessa on turvallisuusviranomaisia moneen muuhun maahan nähden paljon vähemmän kuin pitäisi olla, sanoo sisäministeri Maria Ohisalo.

Sisäministeri Maria Ohisalo, vihr., pitää poliisien määrää liian pienenä ja toivoo, että määrärahoja saadaan kasvatettua tulevissa budjettineuvotteluissa. Hän muistuttaa, että myös poliisin toimitilat ovat huonossa kunnossa ja niissä on runsaasti sisäilmaongelmia. Myös kalustoa on uusittava.

– Pitää pystyä olemaan hyvät ajoneuvot, jotta päästään nopeasti paikalle ja toimintavasteajat pysyvät kohtuullisina. Myös suojavarusteita tarvitaan jatkuvasti enemmän ja enemmän, koska poliisiin kohdistuva väkivalta on lisääntynyt viime aikoina, Ohisalo sanoo Kuntalehden haastattelussa (1/2020).

Maan sisäisestä turvallisuudesta vastaavana ministerinä hän on huolissaan etenkin lisääntyneestä vihapuheesta.

– Pahimmillaan se saattaa johtaa siihen, että ihmiset eivät uskalla lähteä vaaleihin, päättämään yhteisistä asioista.

Ohisalo arvelee, että hänen tutkijaluonteeseensa kuuluu se, että hän ei ole ensimmäisenä nostattamassa kierroksia Twitterissä.

– Välillä riittää se, että olen olemassa, niin se nostattaa kierroksia joissakin päissä.

Lue koko haastattelu Kuntalehdestä 1/2020.

Linkki digilehteen

Vihapuhetta käsitellään myös Kuntalehden podcastissa, jonka vieraana on politiikan tutkija Johanna Vuorelma. Kuuntele podcast klikkaamalla alla olevaa kuvaketta:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

 1. TOTUUS

  KANSANVALTA
  Kelle tuo Maria Ohisalo puhuu ?
  ONNEA ?

 2. Enemmän kannattaisi kuitenkin kestävyysvajemielessä olla huolestunut niistä fiksuista hyvinkoulutetuiosta ammattilaisista jotka lähtevät maasta koska eivät näe tulevaisuutta tässä maailmanparantajien verokadotuksessa.

 3. ” Ikääntyvä väestö on lakkoiluakin pahempi uhka Suomen talouskasvulle, ennustaa Hypo – ”Isompi tekijä kuin hallituksen kaikki toimet” ”Nakertava harmaantuminen
  Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus”

  Suomessa on nykyisin oikein muodissa vähintään kerran kuukaudessa nostattaa medioiden suosikkiaihe milloin minkäkin ”tutkimuslaitoksen” tai ”ennustajaeukon” toimesta tapetille: suoranainen ikärasismi ja ikääntyneeseen väestönosaan kohdistuva syyttely ja halveksunta. Välillä siihen asemaan – syytettyjen penkille – asetetaan työttömät.
  Tämä ikääntyneiden aiheuttamien ”yhteiskunnallisten ongelmien” jatkuva toitotus on johtanut siihen että suurin osa ihmisistä LUULEE ongelmia lievennettävän eläkkeitä leikkaamalla, leikattujen ja koko ajan leikkautuvien eläkkeiden kovemmalla verotuksella, amerikkalaismallisella yhteiskuntaratkaisulla että kaikkien iästä riippumatta on työllä ansaittava elantonsa niin kauan kuin jokin ruumiinosa pystyy työhön… Ja kaikista tökeröimmällä keinolla näihin pyritään yhteiskunnassa vastaamaan halpatyövoiman mittavalla maahantuonnilla. SEN aiheuttamista yhteiskunnallisista ongelmista ja verotusjärjestelmän rapautumisesta palkkahalpuutusten muodossa etc. eivät nämä ennustajaeukot tai poliitikot uskalla pihahtaakkaan.

  Eikä verotuksella koottujen ja kansalaisten kaikinpuolista palvelutuotantoa varten olevien varojen sämppäämisestä satoihin toisarvoisiin kohteisiin (pari mainitakseni Keski-Afrikan maiden vaalijärjestelmien tukemiseen melkein miljardi euroa, tuulirupelien tukemiseen kymmenvuotisjaksolla kolme miljardia euroa, uivien juottoloiden tuet etc. lista on pitkä) päästä tämänkään hallituksen aikana tervehdyttämisen tielle.

  Sitä vastoin tätä maata rakentaneet ja talouskasvun aikaansaaneet väestöryhmät joutuvat toistuvasti maan medioiden huomion kohteeksi aina samalla teemalla: kuinka suuren UHAN ja jopa nuorten syrjäytymisten sekä kansantalouden kilpailukyvyn romahduksen me aiheutamme yhteiskunnalle!

  Minusta on enemmän kuin perusteltua että Suomen Eduskunta ja puoluejohtajat, huolestuessaan kärjistyvästä vihapuheesta, maalittamisesta ja epätotuuksien julkaisemisista, korostaisi käsittelyissään myös medioiden vastuuta ja itsekriittisyyttä näiden ”maailmanparantajien”, erilaisten tutkimuslaitosten ja elintasopiirien sisältä kumpuavasta vihapuheesta. Kansantulo, kilpailukyky ja talouskasvu ei näistä tänäkään aamuna julkaistuista väestöryhmiin kohdistuneista ja suoraan vihapuheeksi luokiteltavista ”tutkimustuloksista” kasva sentilläkään, mutta väestön pahoinvointia ja epävarmuutta tulevaisuudesta tässä maassa ne levittävät kulovalkean tavoin. Aivan oikein edellinen kirjoittaja toteaa kuinka ”monet hyvinkoulutetuista ammattilaisista lähtevät maasta koska eivät näe tulevaisuutta tässa maailmanparantajien verokadotuksessa”.

  Kuka ja miten ottaa vastuun yhteiskunnallisen keskusteluilmapiiriin ja mm. vanhusväestöön kohdistuvan disinformaation ja vihapuhelietsonnan torjumisesta, samalla disinformaation johdosta tulleista väestön elintason heikentämiseen johtavista virheratkaisuista joita väistämättä seuraa kun tätä ”kaaosteoriaa” saavat kyseenalaisin tutkimustuloksin ja -tulkinnoin ns. taloustieteilijöiden tietty siipi harjoittaa?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*