Kuva: Ville Miettinen
Kuntaministerinä Sanna Marinin hallituksessa jatkava Sirpa Paatero on toiminut myös Kuntaliiton hallituksen puheenjohtajana.

Kuntaministerinä tänään nimitettävässä Sanna Marinin, sd., hallituksessa jatkava Sirpa Paatero, sd., sanoo Kymen Sanomien haastattelussa yllättyneensä Marinin kysymyksestä, haluaako hän jatkaa ministerinä.

Omistajaohjaus- ja kuntaministerinä Antti Rinteen hallituksessa toiminut Paatero joutui myrskyn silmään Postin omistajaohjausta koskeneessa kohussa, ja perjantaina 29.11. pääministeri Rinne kertoi Paateron pyytäneen eroa tehtävästään. Paatero jäi samalla kahden viikon sairauslomalle.

– Koin olevani niin loppu kuin olla ja voi, Paatero sanoo Kymen Sanomille.

Paatero kertoo lehdelle vointinsa olevan nyt hyvä. Työt jatkuvat tänään, mutta jouluun asti hän aikoo mennä “kevennetyllä ohjelmalla”.

Paatero kertoo yllätyksestä huolimatta Marinin kysymyksen ministerinä jatkamisesta olleen mieluinen tilanne.

– Jossain kohtaa olin jo varustautunut luovuttamaan avaimet, puhelimen ja tietokoneen pois.

Marinin ohella ministerinä jatkamisesta päätti SDP:n puheenjohtaja Rinne. Paatero kokee, että hänellä on niin oman puolueen kuin koko hallituksen tuki.

Tärkeimmiksi asioiksi kuntaministerin tontilla Paatero mainitsee kuntien elinvoimaisuuden turvaamisen ja sote-uudistuksen tekemisen.

Paateron mukaan luottamus pitää rakentaa uudelleen niin eduskunnassa kuin hallituksessa. Hän sanoo ymmärtävänsä pohdintaa, onko Rinteelle kaavailtu eduskunnan varapuhemiehen tehtävä tai Paateron uusi ministeripesti oikeita ratkaisuja.

– En ole kokenut opposition puolelta suoraan omaan pestiini ihan hirvittävää kritiikkiä. Toisaalta opposition tehtävä on kyseenalaistaa hallituksen päätöksiä, Paatero sanoo.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*