Soiten hallitus pohtii, kuinka kriisistä mennään eteenpäin. Kuvituskuva: Pixabay

Soiten hyvinvointialueella tapahtuu nyt enemmän kuin media ehtii raportoida. Keskustan torstai-iltana sivuun siirtämä aluehallituksen puheenjohtaja Sari Innanen (kesk.) seuraa nyt tilannetta sivusta. Valtuuston toinen varapuheenjohtaja Timo Sillanpää (ps.) on häkeltynyt tapahtumien saamasta käänteestä.

– Ei kai toimielimestä voida näin erottaa? Tämähän vaatii tilapäisen valiokunnan perustamisen ja sen tekee valtuusto. Valiokunta tekee selvityksen ja sen pohjalta valtuustolle esityksen siitä, nauttiiko hallitus luottamusta vai ei, muistuttaa Sillanpää.

Hän on hämmästynyt keskustan toiminnasta Innasen suhteen. Sillanpää muistuttaa, että hallituksen päätös kuulla viranhaltijoita yllättävään alijäämään liittyen, oli yksimielinen.

– Tässä on nyt puhuttu siitä, tekikö yksi ihminen jotain vai eikö tehnyt. Minun mielestäni pitäisi puhua koko hallituksesta. Jos tulee epäselvyyksiä ja vaikka johtava viranhaltija eroaa, hallituksen pitää olla jämäkkä, kantaa vastuu ja selvittää, mitä tapahtui. Minusta hallitus on toiminut aivan oikein, huomauttaa Sillanpää.

Hän muistuttaa, mistä koko tapahtumaketjussa on kyse: siitä, että alijäämän roimasta ylityksestä ei annettu tietoa hallitukselle.

– Siitä on kyse ja sitä hallitus halusi selvittää. Nyt koko asia on kääntynyt siihen, kenen vika oli että hyvinvointialuejohtaja irtisanoutui.

Hän ei ymmärrä keskustan toimintaa asiassa lainkaan.

– Marginaalipuolue pitää kähmäkokouksen Kaustisella ja yhtäkkiä on koko Soite sekaisin. Ei valtuuston pidä pokkuroida yhden puolueen mukaan. Kun vastuullisia etsitään, koko hallitus on tai ei ole vastuullinen asioihin. Sen selvittämiseen tulee asettaa tilapäinen valiokunta, muistuttaa Sillanpää.

TEKSTI: OUTI AIROLA

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Onpas harvinaisen jämäkkää (ja oikean sisältöistä) puhetta valtuuston varapuheenjohtaja Sillanpäältä.

  2. Sillanpää on pihalla kuin lumiukko. Ei ketään ole erotettu mistään toimielimestä. Valtuustoryhmä äänesti oman ryhmänsä luottamuksesta aluehallituksen puheenjohtajaa kohtaan (saman puolueen jäsen).

  3. Persujen joutavaa suun pieksintää. Kun asioita ei hallita , lähdetään sotkemaan tahallaan selvää asiaa. Eikö Sillanpää tajua; jokainen ryhmä voi punnita omien jäsentensä luottamusta. Ei sitä Sillanpäältä tarvitse kysyä!!!! Ootte Te persut asioista ulkona kuin lumiukot!!!!

    VOI PYHÄ YKSINKERTAISUUS

  4. Sillanpään mukaan ”marginaalipuoliue”? Kyllähän se häntä varmasti harmittaa, kun persuilla on 7 jäsentä aluevaltuustossa ja Keskustalla 23. Sillanpään mukaan ”yhtäkkiä koko Soite on sekaisin”. Voi poika parkaa, kun ei ole huomannut soiten luottamushenkilöjohdon toiminnan olevan sekaisin jo pitkän aikaa. Eikö nuo faktiset Innasen tekemät virheetkään toiminnassaan laita hälytyskelloja soimaan? Tai ne terveiset Soiten työntekijöiltä alimmasta portaasta ylimpään portaaseen saakka, kuinka luottamushenkilöjohtoa on pelätty. Toki ymmärrän nämä muutamien muiden puolueiden edustajien ulostulot ”kaveria ei jätetä” näkökulmasta. Poliittiset vaikutusmahdollisuudet pienenevät…

  5. Sinulle joka et nimelläsi kirjoita, ihmislähtöinen johtaminen, kysyn?? Terveiset alimmasta ylimpään portaaseen, kuinka luottamushenkilöjohtoa on pelätty?? MIKSI ?? Voisit ottaa myös selvää, miten meni Savoa partnerssin tilattu työ 2020-2021?? Kuka pelkäsi ja ketä?? Lisäksi HVA- johtajan vastuu sopimuksessa ?? Sopimuksen hinta, hankinnat. Ja sen TULOKSET ? Mutta huomaan että osalle tuo 8,2 M€ on ihan sama kuin 22M€ ja päälle lehdessä ilmoitettu 500.000€ lomapalkkavelan löytyminen. Jos luottamusta haetaan,se haetaan osaamisella.
    Kyllä n. 16000€ kuukausipalkalla työtään tekevältä johtajalta, voidaan vaatia ja tiukasti, parempaa tietämystä koko HVA- taloudesta. Mutta en ole Kavereita jättämässä, vaan taistelussa, että tämä alue säilyy, lisäksi toivon työtään jatkaville kaikkea hyvää, sekä aikaa tehdä työnsä hyvin. Virheitä tulee sallia, muttei suosia………..

  6. Ei valtuustoryhmä voi erottaa aluehallituksen puheenjohtajaa. Innanen voi toki itse erota, ja todennäköisesti sen tekeekin, kun oman poliittisen ryhmän luottamus on mennyt.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä