Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo toimii Kevan hallituksen puheenjohtajana 2021-2023. (Kuva: VNK/LAURA KOTILA)

Kevan valtuutettujen kokous on valinnut eläkelaitokselle uuden hallituksen seuraavalle kahdelle vuodelle. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja, Turun kaupunginvaltuutettu Petteri Orpo, kok., ja varapuheenjohtajaksi viestintäjohtaja, Porin kaupunginvaltuutettu Diana Bergroth-Lampinen, sd.

– Suomalaisen työeläkejärjestelmän kestävyys ja eläketurvasta huolehtiminen ovat suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan keskeisiä sitoumuksia. Keva on Suomen suurin työeläkelaitos ja sillä on Suomen suurin sijoitusvarallisuus. Kevalla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli, Orpo sanoo Kevan tiedotteessa.

Kevan valtuutettujen puheenjohtajaksi valittiin rakennusyrittäjä Eero Reijonen, kesk., ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Heikki Vestman, kok.

Valtiovarainministeriö asettaa kuntavaalien jälkeen Kevan 30 valtuutettua Kuntaliiton, kunnallisten pääsopijajärjestöjen ja kunnallisen työmarkkinalaitoksen esityksestä. Valtuutettujen kokous valitsee hallituksen, jossa on 11 jäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kevan hallituksen kokoonpano kaudelle 2021 – 2023: Petteri Orpo, pj. (varajäsen Samu Vahteristo), Diana Bergroth-Lampinen, vpj. (Harri Jokiranta), Anne Holmlund (Milla Bruneau), Markus Lohi (Kirsi Torikka), Matti Putkonen (Piritta Poikonen), Outi Alanko-Kahiluoto (Timo Aro), Markku Jalonen (Mika Juutinen), Kirsi-Marja Lievonen (Petra Määttänen), Olli Luukkainen (Heikki Pärnänen), Päivi Niemi-Laine (Kristian Karracsh) ja Anne Sainila-Vaarno (Else-Mai Kirvesniemi).

Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon, Kelan ja Suomen Pankin eläkeasioista. Keva on organisaation virallinen nimi. Kuntien eläkevakuutus -nimestä luovuttiin vuonna 2011.