kuva: Rauman kaupunki
Rauma valmistelee säästöohjelmaa. Päätösten aika on marraskuussa.

Raumalla halutaan kuulla kuntalaisia Vahva ja vakaa Rauma -talousohjelman valmistelussa. Ohjelmalla tavoitellaan 15 miljoonan euron säästöjä.

Ohjelman ohjausryhmä sai työnsä valmiiksi maanantaina, ja paketti julkaistaan keskiviikkona 21. elokuuta. Julkaisupäivänä kaupungin nettisivuille avataan talousohjelmaa koskeva kysely. Lisäksi kuntalaisille järjestetään elokuussa kolme infotilaisuutta, joissa käydään läpi talousohjelman sisältöä.

– Se on tätä päivää, että kuntalaisia kuunnellaan. Ohjausryhmä tekee esityksensä, mutta se ei ole valmis paketti ja siihen saa sitten esittää vapaasti kritiikkiä. Säästöjen tasosta ei kuitenkaan tingitä, eli jos jotakin haluaa pois, pitää kertoa vaihtoehtoinen ratkaisu asiaan, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi, sd.

Leppikorven mukaan Raumalla on pyritty vetämään kuntalaiset mukaan valmisteluun jo aiemminkin isojen hankkeiden yhteydessä. Näin toimittiin esimerkiksi Karin kampus -hankkeen yhteydessä. Kokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, uusi koulu, kansalaisopisto,  musiikkiopisto, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistila.

– Silloin käytettiin useampi päivä kuntalaisten ja seuraväen kuulemiseen, Leppikorpi kertoo.

Rauman kaupunginvaltuusto päättää talousohjelmasta marraskuun kokouksessaan.

– Valtionosuudet ovat pudonneet ja yhteisöverotulot laskeneet, mutta palvelutarpeet kasvavat muun muassa väestön ikääntymisen takia. Juustohöyläys ei meitä nyt auta, vaan rakenteellisia muutoksia tarvitaan, Leppikorpi kuvaa Rauman tilannetta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*