Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontuu pohtimaan Ilkka Sasiin (kok.) liittyvää tilannetta. Valtuutetut päättävät, että onko tarvetta tilapäisen valiokunnan perustamiselle. Kuva: Pixabay

Tampereen kaupunginvaltuusto käsittelee tänään maanantaina ylimääräisessä kokouksessa ehdotusta asettaa tilapäinen valiokunta valmistelemaan apulaispormestari Ilkka Sasin (kok.) erottamista koskevaa asiaa.

Ilkka Sasin epäillään syyllistyneen joulukuun puolivälissä järjestettyjen Tampereen kaupunginvaltuuston pikkujoulujen jälkeen seksuaalisen ahdisteluun ja alkoholirikokseen. Asiasta ensimmäisenä kertoi Aamulehti.

­– Tilapäisen valiokunnan mahdollinen nimittäminen on järeä toimenpide. Se osoittaa, että tällaisiin asioihin suhtaudutaan hyvin vakavasti, valtuuston toinen varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio (vihr.) vastasi Kuntalehdelle kokousta edeltäneenä päivänä.

Päätösehdotuksen mukaan tilapäisen valiokunnan on laadittava selvitys siitä, onko apulaispormestari Ilkka Sasi menettänyt valtuuston luottamuksen ja mikä olisi mahdollisen luottamuksen menettämisen peruste.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Tarkoitus on, että selvitys olisi valmiina viimeistään 16.9. kaupunginvaltuuston käsiteltävänä.

Tilapäiseen valiokuntaan ehdotetaan seitsemää jäsentä ja kullekin henkilökohtaista varajäsentä. Varsinaisista jäsenistä on ehdotuksen mukaan tarkoitus nimetä valiokunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

Työt jatkuvat

Myös Kuntalehti on uutisoinut jo aiemmin (6.6.), miten Tampereen apulaispormestari Ilkka Sasin (kok.) tekemiset joulukuulta 2023 ovat poliisin esitutkinnassa.

Rikosepäilyistä huolimatta Sasi kertoi jatkavansa normaalisti tehtäviensä hoitoa.

­– Vastauksena kysymykseesi, aionko jatkaa apulaispormestarina, niin vastaan kyllä, Sasi vahvisti jatkosuunnitelmansa puhelimitse Kuntalehdelle reilut kolme viikkoa sitten.

Sasi kertoi myös itse olevansa asianomistajana tapahtumasarjassa.

Kuntalain mukaan kaupunginvaltuusto voi erottaa luottamushenkilön tai apulaispormestarin kesken toimikauden, jos hän ei nauti valtuuston luottamusta. Luottamuksen selvittämistä ja mahdollista erottamista varten valtuuston tulee asettaa tilapäinen valiokunta valmistelemaan asiaa.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*