Savukosken kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kuntaliitosselvitystä yhdistymisestä Pelkosenniemen kanssa ei tehdä.

Kunnanhallitus päätti maanantaina asiasta yksimielisesti. Lopullisesti asiasta päättää Savukosken kunnanvaltuusto vielä ennen joulua.

– Toivotaan että saadaan ennen joulua asia valtuustoon ja joulurauha, ettei tarvitse välipäivinä kokoontua. Tämä on vähän jokaiselle raskasta vääntää, sanoo Savukosken kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouni Halonen, kesk.

Kunnanjohtaja Antti Mulari oli esittänyt, että kunnanhallitus veisi valtuustoon esityksen, että kuntaliitoksen tekevät MDI ja Perlacon ja kustannukset pistetään kuntien kesken puoliksi. Hintaa selvitykselle olisi tullut 11 000 euroa per kunta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Itse seison sen pohjaesityksen takana, että olisi ollut järkevää tehdä selvitys tulevaisuutta varten. Selvitys ei olisi tarkoittanut, että liitos tehdään, Mulari sanoo.

Halosen mukaan ajankohta liitosselvitykselle ei ole paras mahdollinen.

– Palikoita on auki niin paljon, muun muassa sote ja maakuntahallinto.

Pelkosenniemen kunnanjohtaja Pertti Severinkangas yllättyi Savukosksen kunnanhallituksen päätöksestä.

– Jos Savukoski vetäytyy, emme me yksin voi selvitystä tehdä, vaan työ jää silleensä.

Kunnat tekevät jo nyt paljon yhteistyötä eri toimialoilla. Severinkankaan mukaan yhteistyölle molempien kuntien talouden kohentamiseksi voidaan miettiä uusia muotoja, vaikka liitosselvitys ei toteutuisi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*