Millariikka Rytkönen (Kuva: Tehy/Leena Louhivaara)

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kritisoi naistenpäivänä julkaisemassaan blogikirjoituksessaan Petteri Orpon (kok.) hallituksen tasa-arvokirjauksia, jotka ovat eivät konkreettisesti edistä tasa-arvoa.

Rytkönen kirjoittaa, että hallitusohjelma on täynnä rajuja työelämän heikennyksiä, jotka kohdistuvat kipeästi naisvaltaisiin aloihin ja vaikeuttavat naisten asemaa työmarkkinoilla.

”Naisvaltaisen alan kannalta pahin kirjaus on vientivetoisen työmarkkinamallin säätäminen lailla. Hoitajat tuupataan ikuiseen palkkakuoppaan, jos valtakunnansovittelijan kädet sidotaan lailla vientialojen palkankorotusten tasoon. Palkkaerot betonoitaisiin tilanteessa, jossa naisen euro on 84,4 senttiä. Eläkkeissä palkkaero vielä kertautuu ja nyt maksussa olevissa työeläkkeissä naisen euro on noin 70 senttiä. Ei näin!”

Rytkönen nostaa esiin myös määräaikaiset työsopimukset, joita hallitusohjelman kirjauksen mukaan voi tehdä jopa vuodeksi ilman perusteltua syytä. Sapiskaa saa myös aikuiskoulutustuen lakkauttamisaikeet sekä ensimmäisen sairaspäivän palkattomuus, joka Rytkösen mukaan tulee iskemään vahvasti naisvaltaisiin aloihin.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*