Kuva: LIisa Takala
Lisääntynyt uhkailu ei ole marginaali-ilmiö, vaan siitä saavat osansa myös luottamushenkilöt ja virkamiehet, Heidi Rämö sanoo.

Kuntajohtajien puheenjohtajalle Heidi Rämölle on paljastunut kaudellaan se, kuinka törkeästi kuntajohtajia kohdellaan. Kuntajohtajien hallituksen jäsenet ovat joutuneet olemaan tukena monelle kuntajohtajalle, joka on joutunut epäluottamuksen tai häirinnän kohteeksi.

Hän ihmettelee, miksei pystytä asettumaan syytösten kohteena olevan asemaan.

– Olen kuullut traagisia kertomuksia siitä, miten tapahtumat ovat koskettaneet johtajaa ja hänen perhettään. On ollut todella epäinhimillistä kohtelua. Jopa pienet lapset ovat joutuneet kokemaan uhkailua ja koulukiusaamista vanhemman ammatin takia.

Rämön mukaan sosiaalisen median ja internetin käytön yleistyminen on moninkertaistanut kuntajohtajista ja heidän läheisistään levitetyt perättömät jutut.

MainosLempäälän kunnanjohtajana toimiva Rämö on toiminut viisi vuotta Kuntajohtajat ry:n hallituksessa, viimeiset kolme vuotta puheenjohtajana. Kausi keulakuvana päättyy vuodenvaihteessa, jolloin seuraavana Kuntajohtajien puheenjohtajana aloittaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Rämön mukaan viiden viime vuoden aikana toimintakulttuuri kunnissa on mennyt siihen, että yhä useammin uhataan haastaa oikeuteen tai tehdään kantelu, jos joku asia ei mene jonkun ihmisen tai ryhmän toiveen mukaan.

– Uhkaillaan heti, jos joku ei saa läpi esitystään.

Rämö muistuttaa, että uhkailu on koventunut ja viittaa useisiin tutkimuksiin.

– Se ei ole mikään marginaali-ilmiö. Myös sekä päättävät virkamiehet että luottamushenkilöt ovat kokeneet uhkailua.

Lue koko artikkeli tuoreesta Kuntalehdestä (11/18)

Lisää aiheesta:

Nousiaisissa harkittiin tosissaan vuokrajohtajaa

Kunnanjohtajien häirintä kohdistuu erityisesti naisiin

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*