Aura Sipuran tutkielmassa tartuttiin ajankohtaiseen ja myös arkaluonteiseen aiheeseen. (Kuva: Matti Pikkujämsä)

Kuntaliitto on palkinnut vuoden 2021 parhaana kunnallishallintoa tai kuntasektoria käsitelleenä pro gradu -työnä hallintotieteiden maisteri Aura Sipuran tutkielman Henkilöstövoimavarojen johtaminen keinona ehkäistä destruktiivista johtamiskäyttäytymistä kuntaorganisaatioissa.

Sipuran tutkielma hyväksyttiin Vaasan yliopiston johtamisen yksikössä toukokuussa 2021. Siinä tarkasteltiin, miten erilaisilla henkilöstövoimavarojen johtamisen keinoilla voidaan ehkäistä destruktiivisen eli tuhoavan ja hajottavan johtamiskäyttäytymisen ilmenemistä kuntaorganisaatioissa ja miten johtamisympäristö vaikuttaa henkilöstövoimavarojen johtamiseen kuntaorganisaatioissa.

-Tutkielmassa tartuttiin ajankohtaiseen, merkitykselliseen ja myös arkaluonteiseen sekä rohkeaan aiheeseen. Tutkielmalla on myös suurta käyttöarvoa kunnissa. Tulosten avulla voidaan parhaimmillaan tukea erilaisten henkilöstöprosessien ja -käytäntöjen kehittämistyötä sekä parantaa kuntien henkilöstöjohtamisen kilpailukykyä ja lisätä destruktiivisen johtamisen keskustelua yhteiskunnassa ja tutkimuksessa, sanoo tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom Kuntaliiton tiedotteessa.

Kunniamaininnan saivat valtiotieteiden maisteri Vilma Lappalainen tutkielmasta Ravitsemuspolitiikalla parempaa terveyttä: kuntien ravitsemuspolitiikka kansanterveyden edistäjänä ja sekä valtiotieteiden maisteri Minna Hellström tutkielmasta Den lokala kontextens inverkan på kommunala folkomröstningars vara eller icke vara: En tvärsnittsstudie av 2000-talets kommunreformer i Finland och Norge.

Tunnustuspalkinnon parhaasta ammattikorkeakoulun opinnäytetyöstä Kuntaliitto myönsi Anna Isoheikolle yamk-opinnäytetyöstä Palkanlaskennan tukipalveluprosessien kehittäminen kuntaorganisaatiossa. Satakunnan ammattikorkeakouluun tehdyn työn tavoitteena oli laatia malli tukipalveluprosessien kuvaamiselle, osoittaa palkanlaskennan tukipalveluprosessien ja prosessijohtamisen keskeiset kehittämiskohteet sekä laatia palkanlaskennan tukipalveluprosesseille vuosikello.

– Opinnäytetyössä on käsitelty ansiokkaasti ja konkreettisesti Rauman kaupungin palkanlaskennan tukipalveluprosesseja ja niiden kehittämistä. Tutkielman tuloksena valmistuneet mallit ovat sovellettavissa lisäksi yleisesti eri kuntiin ja kuntayhtymiin. Tutkimuksen ja käytännön yhteydestä ja käyttöarvosta kunnissa annammekin erityiskiitokset, Pekola-Sjöblom kertoo.

Kunniamaininta amk-opinnäytetyöstä myönnettiin Sara Vuorisen opinnäytteelle Et tulis meil töihi? Porin kaupungin ulkoinen työnantajamielikuva alueen korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa.

Kuntaliitto myöntää vuosittain tunnustuspalkinnon parhaalle kunnallishallintoa tai kuntasektoria käsitelleelle pro gradu -työlle. Vuodesta 2018 lähtien Kuntaliitto on jakanut tunnustuspalkinnon myös osana ammattikorkeakoulututkintoa tehdylle opinnäytetyölle.

Pro gradu -tunnustuspalkinnon saanut Aura Sipura: Tuhoava johtamiskäyttäytyminen edelleen tabu useassa organisaatiossa

Aura Sipura: Henkilöstövoimavarojen johtaminen keinona ehkäistä destruktiivista johtamiskäyttäytymistä kuntaorganisaatioissa

Anna Isoheiko: Palkanlaskennan tukipalveluprosessien kehittäminen kuntaorganisaatiossa

Vilma Lappalainen: Ravitsemuspolitiikalla parempaa terveyttä: kuntien ravitsemuspolitiikka kansanterveyden edistäjänä

Minna Hellström: Den lokala kontextens inverkan på kommunala folkomröstningarnas vara eller icke vara

Sara Vuorinen: Et tulis meil töihi? Porin kaupungin ulkoinen työnantajamielikuva alueen korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä