Keski-Pohjanmaan pelastuslaitoksen palomies Joni Tiala sekä palomestari Oona Englund kannustavat lapsia ja nuoria kertomaan aikuisille kiusaamisesta. Kuva: Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soite.

Keski-Pohjanmaan pelastuslaitoksen henkilöstö julkaisi perjantaina kiusaamisen vastaisen videon, joka on kerännyt runsaasti katsojia sosiaalisessa mediassa.

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen viestinnästä vastataan, että pelkästään laitoksen Facebook-tilin kautta videolle on kertynyt 12 000 näyttökertaa maanantaipäivään mennessä.

Pelastuslaitoksen työntekijät haluavat videon kautta painottaa, että kiusaaminen ei ole koskaan sallittua ja jos kiusaamista ilmenee, niin siihen on puututtava.

Keski-Pohjanmaan pelastuslaitoksen palomestari Oona Englund kertoo, että tämän videon onnistumista todella haluttiin.

Mainos– Tehtiin täydellä sydämellä tämä projekti, Englund kuvailee.

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soite tiedottaa, että videon kautta on haluttu korostaa aikuisen roolia kiusaamisen lopettamisessa.

– Ja kehotetaan lapsia ja nuoria kertomaan aikuiselle, mikäli joutuu kiusaamisen kohteeksi tai havaitsee kiusaamista.

– Oikea sankari on sellainen, joka ei anna kiusaamisen jatkua, videolla painotetaan.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto kertoo sivuillaan, että kiusaaminen voi aiheuttaa muiden muassa itsetunnon ja itsearvostuksen alenemista, masentuneisuutta, itsetuhoisia ajatuksia sekä ahdistuneisuutta.

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soite järjestää julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut kahdeksan kunnan alueella Keski-Pohjanmaalla. Jäsenkuntia ovat Kokkola, Kannus, Toholampi, Kaustinen, Veteli, Halsua, Perho ja Lestijärvi.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*