Etelä-Savon maakunnan toimintaedellytykset ovat vaakalaudalla, mikäli kaikki maakuntavaihtoa haluavat kunnat siinä onnistuvat. Maakuntaa haluavat vaihtaa Savonlinna, Pieksämäki, Enonkoski, Heinävesi ja Joroinen. Etenkin Savonlinnan muutoshalun pelätään romuttavan koko maakunnan.

-Viiden kunnan lähtöä nykyisestä Etelä-Savon maakunnasta on vaikea hyväksyä, sanoo sote- ja aluehallintouudistuksen projektinjohtaja Tuomas Pöysti Suomen Tietotoimistolle.

Pöystin mukaan maakunnan vaihtaminen vaikeuttaisi uusien toimintojen järjestämistä. Etelä-Savon väkiluku putoaisi 150 000 asukkaasta 85 000 asukkaaseen.

– Maakunnalla tulisi muutoksen jälkeen olla taloudelliset ja henkilöstövoimavaroihin perustuvat edellytykset vastata asukkaiden palvelujen järjestämisestä ja rahoituksesta sekä riittävästä omasta palvelutuotannosta, Pöysti muistuttaa STT:n uutisessa.

Kuntalehden uutinen Etelä-Savon soten tilanteesta

STT:n uutinen Savon Sanomien sivuilla

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kun rakenteita muutetaan, niin rakenteet muuttuvat! Näinhän on tarkoituskin uudistaa kunnallis-, alue-, maakunta-, palvelu- ja sote-rakenteita! Eikös niin!

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä