Presidenttipari Alexander Stubb ja Suzanne Innes-Stubb tapasivat Joensuun kaupunginjohtaja Jere Penttilän (vas.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutisen. (Kuva: Auli Terävä)

Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja puoliso Suzanne Innes-Stubb vierailevat keskiviikkona Itä-Suomessa.

Ensimmäinen käyntikohde oli Tohmajärven rajavartioasema. Presidenttiparille esitellään aamupäivällä rajavartioasemalla ja Niiralan rajanylityspaikalla rajapartion tehtäviä, välineistöä ja kalustoa.

Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja rouva Suzanne Innes-Stubb tutustuivat Tohmajärven rajavartioasemalla rajapartion tehtäviin, välineistöön ja kalustoon. (LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER)

Ennen puoltapäivää on tapaaminen Joensuun kaupungin edustajien kanssa Joensuun hallintotalossa, jossa keskustellaan ajankohtaisista asioista.

Päivän ohjelman askelmerkit Pohjois-Karjalan maakuntakeskuksessa ovat liki samat kuin kymmenen vuotta sitten presidentti Sauli Niinistön vierailulla.

Kaupungin edustajien tapaaminen ja kouluvierailu olivat silloinkin, samoin torikahvit ja kansalaistapaaminen Joensuun torilla.

Niinistö vieraili myös Valion Joensuun tehtaalla sekä kasvitieteellisessä puutarhassa Botaniassa, Stubbit nyt rajanylityspaikalla.

Kyseessä on tuoreen presidentin ensimmäinen virallinen matka kotimaassa. Myös Kuntalehti on paikalla haastattelemassa presidenttiä.

Presidenttipari vierailulla Joensuussa. Joensuun kaupunginjohtaja Jere Penttilä (vas.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen, presidentti Alexander Stubb ja Suzanne Innes-Stubb.

Rehtori Jussi T. Koski ja oppilaat Joel Kuittinen ja Sara Sivonen pääsivät tapaamaan presidenttiparin. (Kuva: Auli Terävä)

Auli Terävä, teksti

Lue lisää:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä