Kuva: Ville Miettinen
Lasten ja nuorten kokemuksia kartoitetaan poikkeuksellisen kevään aikana.

Ryhmä Turun yliopiston psykologian tutkijoita toteuttaa toukokuun alussa perusopetuksen oppilaille kyselyn kokemuksista koronaepidemian ajalta, Turun yliopisto kertoo tiedotteessaan.

Tarkoitus on kartoittaa lasten ja nuorten kokemuksia opiskelun ja oppimisen, sosiaalisten suhteiden sekä mielen hyvinvoinnin suhteen.

– Kun koronakriisin jälkihoito alkaa, on tärkeää olla näkemys siitä, miten eri-ikäiset lapset ja nuoret ovat kokeneet tilanteen sekä mihin tukitoimet on erityisesti kohdennettava, psykologian professori Christina Salmivalli Turun yliopistosta kertoo tiedotteessa.

Sosiaalisten suhteiden osalta tulokset auttavat puolestaan esimerkiksi ymmärtämään, mitä oppilaiden vuorovaikutuksessa on tapahtunut kevään poikkeusolojen aikana.

Mielen hyvinvoinnin osalta kartoitetaan oppilaiden mielialaa, poikkeustilanteen aiheuttamia huolia ja pelkoja, tuen tarvetta sekä sitä, onko tukea saatu.

Tulosten on tarkoitus auttaa kuntia ja kouluja tukitoimien suunnittelussa, kun paluu tavalliseen arkeen tapahtuu.

Kyselyn tuloksista laaditaan koulu- ja kuntakohtaiset koosteet.

Tutkijat pystyvät tavoittamaan jopa 200 000 oppilasta. KiVa Koulu -ohjelman kautta.  Ohjelma on Turun yliopistossa kehitetty kiusaamisen vastainen toimenpideohjelma. Mukana siinä on 950 koulua.

Lue lisää: Kontiolahti vahvisti koulunkäynninohjaajien roolia: tarve lomautuksille väheni, etätuki oppilaille vahvistui – Tutkijat esittävät välitöntä lisäresursointia oppilaiden huomioimiseen

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä