Seinäjoen kirjastoaineiston hankinnat menivät lakipykälien mukaan.

Seinäjoen kaupunki toimi oikein, kun se kevään 2016 kirjastoaineiston hankinnassa sulki yhden tarjoajan ulos hankintakilpailusta. Markkinaoikeuteen asiasta valittanut BJT Finland Oy ei toimittanut kaikkia tarvittavia asiapapereita suomen kielellä, eikä yrityksen taloudellinen tilanne täyttänyt hankintaehdoissa mainittua Rating Alfa AA-luokitusta.

Yli kolmen miljoonan euron hankinta-aineistosta markkinaoikeuteen valittaneen yhtiön mukaan osa taloudellisista selvityksistä oli ruotsin kielistä, koska yhtiön emoyhtiö on ruotsalainen. Valittaja myös myönsi, että sillä on ollut taloudellisia vaikeuksia, jonka seurauksena sen Rating Alfa-luokitus oli vaadittua alhaisempi. Omasta mielestään se oli kuitenkin antanut riittävän selvityksen taloudellisesta tilanteestaan ja kyvystä selviytyä hankinnasta.

Seinäjoen kaupunki valitsi 18.5.2016 tekemällään hankintapäätöksellä Kirjavälitys Oy:n toimittajaksi Seinäjoen, Kurikan ja Lapuan kaupunkien sekä Ilmajoen ja Kuortaneen kuntien kirjastojen tarpeisiin hankittavalle materiaalille. Hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on hankintayksikön ilmoituksen mukaan ollut noin 3.124.000 euroa. Valituksen takia hankintasopimusta ei ole allekirjoitettu.

Valittaja määrättiin korvaamaan Seinäjoen kaupungin oikeudenkäyntikuluja 2400 eurolla ja Kirjavälitys Oy:n kuluja 595 eurolla viivästyskorkoineen

 

Markkinaoikeuden ratkaisu

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kilpailutettiin 5 vuoden puitejärjestely, vaikka lain 31 pykälän mukaan puitejärjestelyn maksimipituus on 4 vuotta. Mutta oikein näköjään meni.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä