Keski-Pohjanmaan keskussairaalan lastensairaalan hissiaula. Kuvituskuva. (Kuva: Päivi Karjalainen)

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soiten aluehallitus perui tämänpäiväisessä kokouksessaan edellisessä kokouksessa 20. toukokuuta päättämänsä henkilöstön lomautukset.

Henkilöstöä piti lomauttaa 1-2 viikon ajaksi yhtenä yhteistoimintaneuvotteluiden säästötoimenpiteenä.

Nyt aluehallitus päätti kuitenkin perua henkilöstön lomautukset organisaation toimintakyvyn säilyttämisen varmistamiseksi. Asian kokonaisarviossa huomioitiin myös lomautusten suhteellisen vähäinen kustannusvaikutus, 300 000 euroa.

Aluevaltuusto palautti 27. toukokuuta kokouksessaan talousarvion päivityksen uudelleen valmisteltavaksi. Nyt hallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy vuoden 2024 talousarvion muutoksen, jossa tulos on 18,018 miljoonaa euroa alijäämäinen ja sen sitovuus on toimialuetasolla, jossa sitovuustasona tuloslaskelman toimintakate.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Tämän vuoden määrärahavarausta on lisätty henkilöstökuluihin, palveluostoihin sekä aineisiin ja tarvikkeisiin. Erikoissairaanhoidon myyntituottoja on laskettu pienentyneen ulkokuntamyynnin takia.

Rahoituslaskelmaan sisältyvää talousarviolainaa esitetään nostettavaksi 18 miljoonasta 20 miljoonaan euroon. Investointien enimmäismäärä esitetään laskettavan 26,4 miljoonaan alkuperäisestä 30,6 miljoonan euron investoinneista.

Taloussuunnitelmaksi 2025-2026 hallitus esittää, että vuoden 2025 tulos on +13,55 miljoonaa euroa ja vuoden 2026 tulos noin +25 miljoonaa euroa. 

Aluehallitus päätti hyvinvointialuejohtajan viran auki julistamisesta ja määritti hakuajaksi 10.6.-15.7.2024. Hyvinvointialuejohtajan rekrytoinnissa hyödynnetään konsulttipalveluita.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*