Valkeakoskella pohditaan ensi maanantaina valtuustossa, että tarvitaan tilapäistä valiokuntaa luottamuspulan selvittelyyn.

Valkeakosken kaupunginvaltuusto käsittelee maanantain kokouksessaan sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä yksilöhuoltojaoston erottamista kesken valtuustokauden. Ensimmäinen askel kohti erottamista olisi perustaa tilapäinen valiokunta tutkimaan asiaan. Luottamuspulan takana on lautakunnan tekemien päätösten leviäminen sosiaaliseen mediaan ennen aikojaan.

-Lautakuntien päätökset ovat sinällään julkisia, mutta on olemassa pelisäännöt, joiden mukaan niiden julkaisemisessa toimitaan. Nyt sinne sosiaaliseen mediaan on laitettu tietoja lautakunnan päätöksistä ja äänestyskäyttäytymisestä ennen aikojaan, tilapäisen valiokunnan perustamista esittänyt kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Järvinen (sd.) kertoo.

Kaupunginhallitus oli yksimielinen siitä, että luottamuspulan syyt on aihetta perata ja tätä silmällä pitäen tilapäisen valiokunnan perustaminen on tarpeen.

-Tässä on kyse myös asiakkaiden luottamuksesta kaupungin toimielimiä kohtaan. Meillä on tietyt pelisäännöt ja niitä pitää noudattaa. Jos valiokunta ja minä uskon, että niin tehdään, niin sen jälkeen selvitetään, kuinka laajasti tietoja on ennen aikojaan julkaistu. Tällä hetkellä on tiedossa, että ainakin yksi lautakunnan jäsen olisi näin tehnyt, Järvinen kertoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokoukset ovat suljettuja, mutta päätökset pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen suurimmaksi osaksi julkisia. Sen sijaan yksilöjaoston päätökset ovat julkisia ainoastaan asianosaisille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Voi.. voi. Tämä on nykyisen somen vika. Päättäjät haluavat ottaa sulkia hattuunsa ja julkaista päätöksiä ja ottaa niistä tosiaan kunnian.
    Lapsellisuutta suurimmaksi osin

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*