Nykyinen rahoitus ja sopeutustoimet eivät riitä lakisääteisten peruspalvelujen varmistamiseen, Vantaan ja Kerava hyvinvointialue kertoo. Kuva: Pixabay

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi hyvinvointialueen lisärahoituksen hakemisen kokouksessaan tiistaina 14. toukokuuta.

Päätös merkitsee, että hyvinvontialue lähtee välittömästi hakemaan lisärahoitusta valtiolta palveluidensa laadun turvaamiseksi. Hakemuksen suuruus on yhteensä 148 miljoonaa euroa, 74 miljoonaa tälle vuodelle ja saman verran ensi vuodelle.

Vantaa ja Kerava on ensimmäinen hyvinvointialue, hakee valtion lisärahoitusta. Hyvinvointialue katsoo, että nykyinen hyvinvointialueiden rahoitusmalli kohtelee sitä epäoikeudenmukaisesti muihin hyvinvointialueisiin verrattuna.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on joutunut ottamaan velkaa 100 miljoonaa euroa molempina ensimmäisinä toimintavuosinaan lakisääteisten palveluiden turvaamiseksi, koska kunnista siirtynyt rahoitus ei ole riittänyt. Lisäksi hyvinvointialue aikooo sopeuttaa toimintaansa ja lisätä tuottavuuttaan myös omalla uudistusohjelmalla, jonka säästötavoite vuoteen 2030 mennessä on 300 miljoonaa euroa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Koska nämäkään toimet eivät riitä lakisääteisten peruspalvelujen turvaamiseen hyvinvointialueen tekemien laskelmien mukaa, lisärahoitusta on välttämätöntä hakea, hakemuspäätöstä perustellaan.

– Uudistusohjelma ja valtiolta haettava lisärahoitus yhdessä varmistavat sen, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialue kykenee turvaamaan laadukkaat palvelut asukkailleen myös tulevaisuudessa, aluehallituksen puheenjohtaja Maarit Raja-Aho (kok.) sanoo tiedotteessa.  

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*