Kuva: Ville Miettinen
Helsingin yliopiston sote-johtamisen maisteriohjelmassa koulutetaan osaajia moniammatilliseen toimintaympäristöön ja eri toimintasektoreiden rajapinnoille.

Helsingin yliopistossa alkaa syksyllä 2019 lääketieteellisen ja valtiotieteellisen tiedekunnan yhteinen sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen maisteriohjelma.

Yliopiston mukaan ohjelmassa koulutetaan osaajia moniammatilliseen toimintaympäristöön ja eri toimintasektoreiden rajapinnoille. Keskeistä osaamisessa on tiedolla ohjaaminen ja johtaminen, eli arviointi- ja tutkimustiedon hyödyntäminen kaikessa toiminnassa.

– Jatkossa sote-alalla toimivan johtajan tärkeänä tehtävänä on tukea eri ammattiryhmien työ- ja toimintakulttuurien yhteen muokkautumista. Tarvitaan yhteinen ymmärrys asiakkaan edusta, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylihoitaja Kaarina Torppa sanoo tiedotteessa.

Uudenmaan liiton sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen muutosjohtaja Timo Aronkytö muistuttaa, että johtajan on tunnettava nykytila ja vaihtoehtoiset tulevaisuudet sekä ymmärrettävä, millainen tavoiteltava tulevaisuus on ja miten sinne voidaan päästä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



– Kentällä tarvitaan palvelujärjestelmätason osaajia sekä keskijohtoa, joka jalkauttaa strategisen tason suunnitelmat käytännön toimintaan. Tulevaisuudessa johtajien tehtävänä on paitsi johtaa, myös kehittää ja arvioida toimintaa, Aronkytö sanoo.

Maisteriohjelmassa opiskellaan uudenlaisia sosiaali- ja terveydenhuollon toimintatapoja kuten palvelumuotoilua, jonka avulla vastataan asiakkaiden palvelutarpeisiin ja tuetaan palveluintegraatiota. Opinnoissa tutustutaan myös sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiin ja -varantoihin sekä digitalisaation tuomiin mahdollisuuksiin palvelujen henkilökohtaistamisessa ja asiakasvirtojen hallinnassa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*