Kirkkonummi on yksi kunnista jotka onnistuivat alentamaan terveysmenojaan viime vuonna.

Perusturvajohtaja Liisa Ståhle toteaa hyvän kulukehityksen olevan systemaattisen kehittämistyön ja usean vuoden ajan toteutettujen rakenneuudistusten ansiota.

Myös koko henkilöstön kahden viikon lomautus näkyi viime vuoden sote-kustannuksissa.

– Meidän sote-kustannuksemme olivat viime vuonna lähes neljä prosenttia alle kuntien keskiarvon.

Suurimmat poikkeamat keskiarvoon ovat olleet vuosien ajan vammaispalveluissa ja toimeentuloturvassa sekä ikäihmisten palveluissa.

– Laadimme ikäihmisten palveluiden kehittämisohjelman. Laitoshoidossa olevien yli 75-vuotiaiden osuus on pienentynyt merkittävästi.

Terveyskeskus-sairaalan toimintaa on kehitetty kuntouttavan lyhytkestoisen hoidon suuntaan vuodesta 2009 lähtien.

– Hoitojaksot ovat lyhentyneet lähtötilanteesta viikolla. Vammaispalveluista olemme purkaneet kallista henkilökohtaista apua ja kuljetuspalveluita.

– Samaan aikaan, kun olemme puuttuneet niihin toimintoihin, joiden kustannukset ovat huomattavasti verrokkeja korkeammat, olemme kyenneet pitämään muun muassa avoterveydenhuollon kustannukset keskiarvon tuntumassa ja lastensuojelun kustannukset noin 20 prosenttia alle keskiarvon.

Avoterveydenhuollon palveluiden saatavuus on pitkään ollut hyvä, lukuun ottamatta viime vuoden notkahdusta. Lääkäri- ja hoitajatyövoima on ollut pysyvää usean vuoden ajan, rekrytoinnissa ei ole ollut ongelmia.

– Viime vuoden tuloksissa näkyvät myös kahden viikon lomautukset ja vakanssien jäädyttäminen. Valitettavasti jopa neljä työntekijää jouduttiin irtisanomaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Hyvä, että tämä Stoohle tekee tuhoa nyt etelässä eikä enää Oulussa! Voimme siis säästyä joltain hulluudelta!

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*