Kouvolan Ratamokeskuksen tiloissa toiminta ei hiljene niin paljon kuin Kouvolassa ehdittiin jo pelätä. Kuva: Kymenlaakson hyvinvointialue

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti perjantaina, että kevään kehysriihessä tehtyä Kouvolan Ratamokeskuksen yöpäivystyksen lakkauttamispäätöstä muutetaan lausuntopalautteen perusteella.

Kouvolan Ratamokeskuksen yöaikainen päivystys voi jatkua tietyin muutoksin.

Kouvolassa voidaan nyt huokaista helpotuksesta ja kääntää katseet alueen elinvoiman vahvistamiseen, jossa terveydenhuollon palvelutason säilyminen on merkittävää, kaupunki tiedottaa.

Kouvolan kaupungilla päätös otettiin äärimmäisen huojentuneena vastaan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



– Iso kivi tippui kyllä hartioilta, Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka muotoilee.

– Ratamon yöpäivystyksen lakkauttamisen peruminen on ehdottomasti kustannustehokkain ja oikea päätös. Nyt voimme luottaa yhdenvertaisuuden ja potilasturvallisuuden sekä huoltovarmuuden toteutumiseen sekä varautumiseen poikkeusoloihin. Ja ennen kaikkea kouvolalaisten palvelutason säilymiseen, hän korostaa.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että päivystyksen säilyttämiseksi tehtiin edunvalvontaa ja laajasti yhteistyötä niin poliittisella puolella kuin yhteistyössä hyvinvointialueen ja eri viranomaistahojen kanssa.

Myös Kouvolan asukkaat aktivoituivat hienosti puolustamaan omaa yöpäivystystään, olivat aktiivisia somessa ja järjestivät useita mielenilmauksia Kouvolassa, ja jopa eduskuntatalolla asti.

– Haluan kiittää lämpimästi kaikkia yhteiseen edunvalvontaponnistukseen osallistuneita, erityisesti hyvinvointialuetta mutta myös muita tahoja, jotka tekivät sinnikästä työtä yöpäivystyksen säilyttämisen puolesta. Teimme tämän yhdessä. Samoin kiitän maan hallitusta siitä, että he kuulivat huolemme sekä faktaperustelut ja lakkauttamispäätös peruttiin, Marita Toikka painottaa.

Vaikutuksia elinvoimaan

Kymenlaakson päivystykset on suunniteltu siten, että Kouvolan päivystys tukee Kymenlaakson keskussairaalan toimintaa, tiedotteessa sanotaan.

Yöpäivystys tukee Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan, kotisairaalan, perusterveydenhuollon vuodeosastojen sekä asumisyksiköiden ja kotihoidon toimintaa.

Ratamokeskuksen päivystys on kriittinen palvelu poliisin kannalta, sillä monet poliisin tehtävistä nojaavat osaltaan terveydenhuollon palveluihin.

Puolustusvoimille ympärivuorokautinen päivystys on kriittinen, jotta voidaan turvata varuskunnan lakisääteistä palvelustaan suorittavien varusmiehien mahdollisimman viiveetön hoitoon pääsy ja terveys palvelut.

Kouvola on Suomen suurin varuskuntakaupunki ja varusmiehiä koulutetaan vuosittain noin 4 300.

− Myös elinkeinoelämän toimijat tarvitsevat toimivia palveluita kasvuun. Palvelujen säilymisellä on merkittäviä vaikutus niin alan koulutukseen, työllisyysnäkymiin sekä Kouvolan vetovoimaan, korostaa Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Leppänen (kok.) tiedotteen mukaan.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*