Maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun osallistuneet organisaatiot (maakunnat, ministeriöt, palvelukeskukset, Luova) saavat ensi viikolla tarkempaa ohjeistusta ministeriöistä, sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö tiedottavat.

Ministeriöiden mukaan maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun on vuosina 2017–2019 käytetty noin 200 miljoonaa euroa, josta valtaosa on rahoitusta maakuntien liitoille uudistuksen esivalmistelutehtäviin sekä uudistuksessa tarvittavien ICT-muutosten valmisteluihin. Valmisteluorganisaatioiden jatkuvuus turvataan rajatusti 30.9.2019 saakka.

Uudistuksen keskeytyminen varmistui tänään. Ministeriöiden mukaan uudistus ”ajetaan alas hallitusti” ja työ suunnataan valmistelun päättämiseen, sekä tehdyn työn dokumentointiin.

Tällä hetkellä ministeriöissä valmistellaan mm. talousohjetta, jossa kerrotaan, mihin myönnettyä rahaa voidaan alasajon aikana käyttää.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



– Seuraavaksi tehdään välitilinpäätös siitä, mitä 18 maakunnassa on saatu aikaan. Esimerkiksi missä vaiheessa ollaan ICT:ssä ja digiasioissa tai lapsi- ja perhepalveluiden rakentamisessa. Tavoitteena on dokumentoida tehty työ niin hyvin, että se tukee mahdollisia tulevia uudistusprosesseja, ministeriöiden tiedotteessa kerrotaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. SoTessa on nyt palattava alkuperäisiin tavoitteisiin: Terveyserojen kaventamiseen ja Perusterveydenhuollon parempaan saatavuuteen, jotta jonot terveyskeskuksissa poistuvat. Tähän tarvitaan lääkäreitä, hoitajia ja sosiaalialan työntekijöitä. Hoivaa ja huolenpitoa arkielämän eri vaiheissa. Kyllä jämpti on niin.

  2. Tämä on totta. Mitään kiirettä EI ollut. Selvitysmies, professori Sirkka-Liisa Kivelä jätti jo 14.6.2006 silloiselle Matti Vanhasen hallitukselle Vanhustenhoidon valtakunnan tason selvityksen. Vanhustenhoidossa käydään nyt kiivasta keskustelua. Kivelä nosti siis jo vuonna 2006 raportissaan vanhustenhoidossa olevat puutteet ja tarvittavat parannusehdotukset. Liian vähän henkilökuntaa, liian paljon lääkkeitä, vanhuksen tarvitsema oikea hoitopaikka ei ole taattu, henkilökunnalle lisää koulutusta ja korvamerkityt Valtionosuudet vanhustenhoitoon ja valtion ohjauksen edelleen tiukentaminen. Esitykseen sisältyi myös Vanhusasiamies. Aikaan on siis ollut lähes 13 vuotta laittaa Vanhustenhoito kuntoon. Miksi tätä ei ole vieläkään tehty? Hoitajamitoitus nyt heti 0,7%.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*