Sote- ja maakuntauudistusta pitäisi valmistella tiiviissä vuorovaikutuksessa niiden toimijoiden kanssa, joihin uudistus vaikuttaa, sanoo alivaltiosihteeri Päivi Nerg valtiovarainministeriöstä.

Nergin mukaan lakipykäliä ja vaikutusarviointeja pitäisi laatia kuntia, sairaanhoitopiirejä ja pelastuslaitoksia kuulemalla, kuuntelemalla ja näiden näkökulmia esiin nostamalla.

– Tulisi tässä vaiheessa arvioitua vaikutukset ja eri vaihtoehdot mahdollisimman hyvin.

Nerg uskoo, että vuorovaikutteisuus lisääntyy uudistuksessa.

MainosSoten rahoituslaskelmat ovat paraikaa VM:ssä työpöydällä ja pohdinnassa.

– Ensimmäisiä laskelmia tullaan varmaan aika piankin näkemään, ja keskustelu jatkuu siitä, ovatko kriteerit oikeanlaiset ja pitääkö niitä painottaa eri lailla. Se on myös vuorovaikutteisuuden paikka, että pystytään käymään aidosti keskustelua, millä mallilla tulevia maakuntia rahoitettaisiin, ja millä kriteereillä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Vai niin, ”Sote- ja maakuntauudistusta” eli siis puhutaan ja tarvitaan sote-uudistus, mutta sen varjolla vain itsepäisesti ajetaan kepu:n ja nyt siis sos.demienkin herrahissiä ja maakuntaverosyöppöä, maakuntauudistusta, jolla viimeistään taataan pienten syrjäisten kuntien näivetyspolitiikan toteuttaminen.

    Samat poliittiset luikurit taas asialla, ja oikeasti ainoa syy miksi keskusta roikkuu tässä hallituksessa mukana, kun toden sanat sanotaan.
    Suomen kansa on kyselyissä säännönmukaisesti ilmoittanut lähes 80 %:n ääniosuudella ettei maakuntauudistusta ja sen liitännäistä lisäverojärjestelmää keskustan hahmottelemalla tavalla tarvita tähän maahan. Instituutioita ja veronmaksajan taskuilla kävijöitä on jo aivan liikaa ennestään. Keneltä nämä ministeriön satraapit ovat edelleen saaneet valtuutuksen ahdistaa kuntia tällä himmelinrakentelulla?

  2. ÄÄnivalta karkaa kauas pieniltä kunnilta. Hallituksissa saattaa olla vain yksi jäsen tai jäsentä ei ollenkaan.
    Siksi pienet kunnat hoitakaa palvelusopimuksenne kuntoon, määritätte siinä palvelutarpeenne tosi yksityiskohtaisesti, muuten saattaa käydä hassusti.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*