Hallitusneuvottelujen rakenneuudistusryhmään kuuluvat keskustan Juha Rehula (oik.) ja Tapani Tölli neuvonpidossa Juha Sipilän kanssa maanantaina. (Kuva: VN / Sakari Piippo)

Hallitusneuvotteluissa sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistusta suunnittelevat keskustan Juha Rehula ja kokoomuksen Laura Räty heittävät Facebookissa leikiksi väitteet kaksikon pahasti tulehtuneista väleistä.

Iltalehti uutisoi, että Rehula ja Räty rähjäävät toisilleen sote-ryhmässä siihen malliin, että ryhmän työskentely häiriintyy ja on jäänyt jälkeen muista neuvottelujen työryhmistä.

Myös Helsingin Sanomien mukaan Rädyn ja Rehulan ilmiriita haittaa sote-ryhmän työtä.

Räty kommentoi Iltalehden uutista Facebookissa toteamalla, että harvoin yllättyy näin paljon lehteä lukiessaan.

– Viihdyttävä analyysi. Ei tosin kaikin tavoin vastaa käsitystäni todellisuudesta, mutta ei kai sillä ole niin väliä, Räty kirjoittaa tilapäivityksessään.

– Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu – näin sitä oppii niin itsestään kuin olemassa olevasta todellisuudesta asioita, jotka laittaa oikein miettimään, että hetkinen… kommentoi Rädyn päivitystä Rehula.

Rehula on ajanut täydellistä sote-integraatiota, jossa palvelut tuotetaan suurissa yksiköissä, Räty suosisi kevyttä mallia jossa hyödynnettäisiin myös yksityisiä palveluntarjoajia.

Hallitusneuvotteluja vetävä keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä totesi perjantaiaamuna, että päivän aikana on tiedossa ”puhutteluja”.

– Juoksun pitää parantua. Ei olla uudistamisen moodissa niin kuin pitää olla, Sipilä sanoi neuvotteluihin saapuessaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kokoomus käyttää jälleen sotea vipuvartena suurkuntien muodostamiseksi, kuten sote-idäntäkunnat ja renkikunnat -mallissa sekä Petteri Orpon (kok.) ja Jouni Backmanin (sd.) sote-mallissa.

    Myös viiden sote-alueen mallin oli tarkoitus lisätä julkisen rahan siirtoa pois maakuntien kunnista, maakuntien suuriin kaupunkeihin, jossa pyörii kokoomuksen hellimät yksityiset sote-businekset ja grynderit.

    – Kokoomuksen raha seuraa asiakasta -malli eli valinnan vapaus -malli on suoraan ideologisesti sama kuin viiden sote-alueen malli: molemmissa maakuntien kuntien verorahaa ja valtionosuuksia virtaa suurten kaupunkien keskustojen liikepaikoille.

    Tästä seuraa sama keskittämisen ideologia, joka kokomuksen sata kuntaa Suomeen -mallissa on:

    – pienten kuntien lähipalvelut keskitetään suuriin kaupunkeihin kauas nykyisten kuntien asukkaista; julkista rahaa ei riitä julkisiin palveluihin kaupungeissa eikä varsinkaan pienten kuntien veronmaksajien lähipalveluihin; pienten kuntien palvelut loppuvat; kunnat ajautuvat väkisin suurkuntaliitoksiin; kokoomuksen kunta- ja sote-politiikka on aina perustuslain 19 §:n ja 121 §:n pykälien vastaista.

    Kokoomuksen on muistettava kahden peräkkäisen eduskuntavaalin häviö perustuslain vastaisena puolueena. Paikka kuuluisi olla oppositiossa.

    Keskustapuolue sai ääniä, kun pienten kuntien asukkaitten perustuslaillisia oikeuksia puolustettiin koko vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeisinä vuosina.

    Ajaako keskustan Juha Sipilä kokoomuksen suuriin kaupunkeihin palveluja keskittävää politiikkaa, vaikka on vaalit voittaneen puolueen puheenjohtaja?

  2. ”Uudistamisen moodi”

    Keskustan Juha Sipilä ei vielä ymmärrä kuinka ongelmallista voi olla hänen kaikkien haluamiensa, soteen liitettävien elementtien säätäminen lakipykäliksi.

    Sipilä oli ”kehittämisen moodissa” vuoden 2014 maaliskuussa.

    Sen jälkeen paljon on julkista rahaa virrannut rahaa Kankkulan kaivoon.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*