Vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen on osa hallitusohjelmaa. Kuva: Ville Miettinen

Vanhusasiavaltuutetun tehtävää koskeva laki tulee voimaan 19.8.2021. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti lain perjantaina 13.8.2021.

Lain tultua voimaan oikeusministeriö alkaa valmistella vanhusasiavaltuutetun nimittämistä. Vanhusasiavaltuutetun on määrä aloittaa toimintansa mahdollisimman pian hakuprosessin ja viran täyttämisen jälkeen. 

Vanhusasiavaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, joka toimii yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston yhteydessä. Valtuutetun tehtävänä on edistää ikääntyneiden oikeuksien toteutumista. 

Vanhusasiavaltuutetun tehtävät painottuvat ennakolliseen vaikuttamiseen sekä seurantaan ja arviointiin. Vanhusasiavaltuutetulla ei ole toimivaltaa ratkaista yksittäistapauksiin liittyviä kanteluita.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Suomeen tarvitaan itsenäinen ja riippumaton viranomainen, joka keskittyy toiminnassaan ikääntyneiden asemaan ja oikeuksiin. Vanhusasiavaltuutettu voi aktiivisella vaikuttamistyöllä vahvistaa vanhusten oikeuksien toteutumisen yhteiskunnassa, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, r., sanoo tiedotteessa. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kiitos,että tämä vahuusasianvaltuutett virkaan valitaan henkilö joka hoitaa tehtävää suurella sydämellä. Mielenkiinnolla odottaen.

    Ystävällisin terveisin! Marja Nurminen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*