Valinnanvapauden keinojen selvittäminen on erityisen tärkeää sosiaalipalveluissa, koska aiempia kokemuksia siitä ei ole. (Kuva: Ville Miettinen)

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut selvityshenkilöryhmän arvioimaan asiakkaan valinnanvapautta ja monikanavarahoituksen yksinkertaistamista osana sote-uudistusta.

Selvityshenkilöryhmän puheenjohtaja on professori Mats Brommels. Ryhmän muut jäsenet ovat Vantaan kaupungin vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Timo Aronkytö, ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja, professori Paul Lillrank ja professori Kari Reijula.

Selvitysryhmän väliraportti julkistetaan 15.3.2016. Väliraporttia varten tehtävässä esiselvityksessä kartoitetaan mallit, joilla voidaan toteuttaa sekä terveys- ja sosiaalipalveluiden puolella asiakkaan laajaa valinnanvapautta että yksinkertaistaa monikanavaista rahoitusta.

– Esiselvityksestä tulee ilmetä, mihin toimintoihin valinnanvapauden laajentaminen kohdentuisi. Erityisen tärkeätä tämä on sosiaalipalveluiden osalta, koska laajasta sosiaalipalveluiden valinnanvapaudesta ei ole kotimaista eikä kansainvälisiä kokemuksia, ryhmän asettamispäätöksessä todetaan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Ryhmän odotetaan raportoivan ministeriölle huhtikuuhun mennessä ehdotuksensa pääasiallisesta sisällöstä valinnanvapauden ja rahoituksen yksinkertaistamisen keinoista ja menettelytavoista.

Ehdotukset valinnanvapauden ja rahoituksen yksinkertaistamisen malleiksi julkistetaan 31.5.2016 mennessä.

Lue myös:

STM nimesi sote-uudistuksen asiantuntijaryhmän (16.12.)

Sote- ja itsehallintouudistus numeroina: 1 projektijohtaja, 1 selvityshenkilö, 5 valmisteluryhmää, 7 alaryhmää, noin 90 jäsentä ryhmissä, X määrä tiimejä ja muita asiantuntijoita (4.12.)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*